Informació general

Vaga

Aturada històrica a la petroquímica de Tarragona amb un 100% de seguiment de la vaga

Aquesta és la primera vaga general de la història de la petroquímica i se celebra sota el lema 'Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat!"

Per ACN

Piquet situat a la porta de Covestro, al polígon sud de Tarragona, durant la vaga al sector petroquímic (ACN/Eloi Tost)
Piquet situat a la porta de Covestro, al polígon sud de Tarragona, durant la vaga al sector petroquímic (ACN/Eloi Tost) | ACN
Aturada històrica a la petroquímica de Tarragona la que s'està duent a terme durant, avui, amb motiu de la vaga convocada pels sindicats CCOO i UGT. Ambdós sindicats quantifiquen en un 100% el seguiment d'aquesta aturada per part dels treballadors. En un comunicat emès per CCOO, el sindicat ha assegurat que a les set del matí "la vaga ja es pot considerar històrica" i ha destacat que no s'han produït incidències destacables i que els serveis mínims han entrat a treballar amb normalitat. Aquesta és la primera vaga general de la història de la petroquímica i se celebra sota el lema 'Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat!". L'aturada, convocada per CCOO i UGT, arriba després de l'explosió a l'empresa Iqoxe, el passat 14 de gener, que va deixar tres víctimes mortals. La vaga ha començat a dos quarts de cinc de la matinada i durarà 24 hores.

La vaga es fa "per tenir solucions"

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i el secretari del mateix sindicat d'Indústria estatal, Agustín Martín, participen des de primera hora en diversos piquets informatius, juntament amb altres companys. Davant de DOW Chemical, Pacheco ha assegurat que la vaga es fa "per tenir solucions" per incrementar la seguretat a les empreses petroquímiques. "Si no tenim solucions, tindrem més vagues", ha advertit. Pacheco ha recordat les tres persones que van perdre la vida en l'explosió a IQOXE, el passat 14 de gener, una de les quals es trobava a uns tres quilòmetres del lloc del sinistre. "Necessiten reconsiderar-se les mesures de seguretat per garantir que és plena", ha remarcat. La seguretat és la principal reivindicació del dia, tant per als treballadors com per a la ciutadania. El líder sindical ha posat de manifest que les comarques de Tarragona necessiten un "equilibri entre la indústria, el turisme i la cultura que doni oportunitats de progrés".

Manifestació, a les 19 hores

Per altra banda, a les 19 hores de la tarda, hi ha prevista una manifestació pel centre de Tarragona oberta a la ciutadania. Començarà a la plaça Imperial Tarraco i davant la seu de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), i acabarà davant la delegació del Govern sota el lema 'Volem seguretat, informació i coordinació'.
 
Piquet informatiu al polígon nord tallant al trànsit a la T-750 (ACN/Eloi Tost)

 

Comenta aquest article