Societat

Ensenyament

El cambrilenc Pablo Ardèvol obté una beca de la Fundació Amancio Ortega per estudiar primer de Batxillerat als Estats Units

Per Berta Ruiz

El cambrilenc Pablo Ardèvol ha obtingut una de les 600 beques que aquesta edició ha concedit la Fundació Amancio Ortega
El cambrilenc Pablo Ardèvol ha obtingut una de les 600 beques que aquesta edició ha concedit la Fundació Amancio Ortega | Berta Ruiz

El cambrilenc Pablo Ardèvol –de 15 anys d'edat i alumne el col·legi Turó– ha obtingut una de les 600 beques que atorga la Fundació Amancio Ortega perquè joves estudiants puguin cursar primer de Batxillerat als Estats Units i a Canadà. Com en d'altres edicions –aquesta és la sisena–, el programa de beques s'adreça a estudiants de quart d'ESO d'arreu de l'Estat. El primer requisit per als alumnes interessats en obtenir la beca és tenir una mitjana de 7 a les notes dels estudis de tercer d'ESO, així com una mitjana de 7 a l'assignatura d'anglès. Pablo Ardèvol tenia una mitjana de 10 en aquests dos requisits.

Tal com ha explicat ell mateix a revistacambrils.cat, després d'aquest primer pas, es va fer una prova d'anglès a Barcelona, a la qual hi van participar tots els aspirants catalans. En aquest examen havien de superar un apartat d'escolta en anglès, escriptura i comprensió lectora. D'aquesta primera prova hi va haver 1.800 finalistes a nivell estatal. Posteriorment, els alumnes havien de fer una entrevista personal –via Skype– en la què havien de parlar en anglès sobre algun tema escollit i també se'ls hi feien diferents preguntes personals. Finalment, 600 alumnes d'arreu de l'Estat han obtingut la beca: 300 d'ells per anar als Estats Units i els altres 300 per anar a Canadà. A destacar que la fundació de l'empresari gallec assigna 100 beques per a estudiants de centres de Galícia i 500 beques més per a estudiants de les altres comunitats autònomes.

"Jo preferia anar als Estats Units, m'agrada des de petit i és un somni"

Segons ha comentat Pablo Ardèvol: "a mi m'ha tocat anar als Estats Units; abans es podia triar, però ara ho fan per sorteig. Jo preferia anar als Estats Units, m'agrada des de petit i és un somni". De fet, fa tres anys, el seu germà David també va passar per la mateixa experiència i també va cursar primer de Batxillerat a l'estat nord-americà de Michigan. "Ell es va presentar, li va anar molt bé i a mi també m'agradava. He provat i he tingut sort" ha explicat Ardèvol. El jove cambrilenc es mostra molt il·lusionat de poder afrontar, en els propers mesos, aquesta aventura americana: "m'espera un any de no parar i de fer moltes coses: apuntar-me al màxim d'esports possibles –futbol americà, beisbol–, fer moltes assignatures i provar experiències noves".

Durant la seva estada al país, els joves becats estan amb una família d'acollida. De moment, el cambrilenc desconeix a quina zona del país li tocarà, tot i que afirma, que li agradaria estar a l'estat de Colorado. Prèviament, està fent un dossier amb tota la documentació necessària per entrar als Estats Units: dades sanitàries, personals, fotografies, així com una carta adreçada a la seva futura família nord-americana. La beca de la Fundació Amancio Ortega li cobreix tota l'estada –vols, assegurança mèdica– i fins i tot una mensualitat de 100 euros per a despeses personals. A finals d'agost viatjarà als Estats Units i no tornarà fins al mes de juny de 2021.

Comenta aquest article