Informació general

Medi ambient

Més de 120 entitats s'adhereixen al manifest «Som Territori, la impunitat s’ha acabat» de la Plataforma Cel Net

Quatre entitats cambrilenques s'hi han adherit: el Casal Popular El Polvorí, l'Associació de Veïns El Portal, el CDR Cambrils i l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar

Per Redacció

Imatge de la indústria on es va produir l'accident l'endemà de l'exposició, el passat 15 de gener
Imatge de la indústria on es va produir l'accident l'endemà de l'exposició, el passat 15 de gener | ACN
Quatre entitats cambrilenques –el Casal Popular El Polvorí, l'Associació de Veïns El Portal, el CDR Cambrils i l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar– s'han adherit al manifest "Som Territori, la impunitat s’ha acabat" de la Plataforma Cel Net. De fet, el manifest ja compta amb més de 120 entitats que hi donen suport.

Un mes després de l’explosió d’IQOXE –que va causar tres morts i diversos ferits–, des de la Plataforma Cel Net s’ha fet una crida a totes les entitats del Camp de Tarragona a mobilitzar-se "per defensar les vides, els drets de la població i el territori davant la impunitat de les empreses petroquímiques". Sota el nom de “Som Territori. La impunitat s’ha acabat”, el passat dilluns es va fer públic un manifest signat fins a dia d’avui per més de 100 entitats. La resposta ha estat molt diversa i s’hi han unit entitats de l’àmbit cultural, ecologistes, associacions de veïns/es, lleure educatiu, estudiantils, entre d’altres. Aquesta diversitat així com les mobilitzacions de l’últim mes liderades per diferents associacions i sindicats, demostra que la situació preocupa a la població que exigeix respostes i canvis.  


La demanda més clara es dirigeix a la Generalitat de Catalunya. En el manifest es recullen un llistat de mesures necessàries i urgents per garantir la transparència, seguretat, minimització de l’impacte del complex petroquímic i una nova legislació que protegeixi a la població per sobre dels interessos de les empreses. La convocatòria segueix oberta a noves adhesions. El manifest així com les entitats adherides (que s’actualitzen cada dia) es poden consultar a la web de la Plataforma: http://celnet.cat/manifest.html.

Avui al migdia, a Tarragona, tindrà lloc una roda de premsa on hi participaran representants de la Plataforma Cel Net i de les diferents entitats adherides per presentar aquesta iniciativa.