Esports

Atletisme

Maria Taggi queda cinquena al campionat de Catalunya de cros en la categoria S-16

Per Redacció

Imatge de l'atleta local Maria Taggi amb el dorsal 141
Imatge de l'atleta local Maria Taggi amb el dorsal 141 | Cedida

El passat diumenge 9 de febrer es va disputar a Mataró el 101è Campionat de Catalunya de cros. El campionat de Catalunya de camp a través és un dels esdeveniments esportius més antics de quants se celebren a Catalunya i és la competició més important del calendari atlètic català de cros. En aquest campionat s'hi apleguen atletes de tot Catalunya i totes les categories, des de S-10 fins a l'absoluta. En aquesta darrera es pot veure córrer atletes que han participat en Campionats internacionals. Les diverses curses es van anar succeint al circuit permanent del camí dels contrabandistes, ubicat a la part alta de Mataró. Al recorregut s'hi alternaven camins i espais de gespa amb pujades i baixades d'un desnivell del 10% que endurien les condicions de la cursa. El bon temps va ser present durant tota la competició.

A nivell local, l'atleta més destacada va ser la Maria Taggi a la categoria S-16. En una cursa valenta, va sortir en posicions capdavanteres, mantenint aquesta actitud fins a la meta, acabant la cursa en una excel·lent 5a posició de 131 atletes arribades a meta. Aquesta posició li permetrà participar al Campionat d'Espanya de cros si el seleccionador la incorpora a la selecció catalana. A la convocatòria participen 6 atletes. La seva germana, Emma Taggi, que competia a la categoria S-14, va córrer de menys a més, assolint una destacada 12a posició de 144 atletes arribades a meta.

També van aconseguir posicions destacades Nara Cuesta, 11a a la categoria S-10 de 118 atletes arribades a meta i Enzo Maté, 24è a la mateixa categoria. En aquesta mateixa categoria, el seu germà Aston Maté va finalitzar en 68a posició de 147 atletes arribats a meta. Per acabar, a la categoria S-12 la Zoe Dorado acabava en una notable 29a posició i la Carla Cuesta en 51a de 170 atletes arribades a meta.

Control de Febrer 2

Per altra banda, el dissabte 8 de febrer, es va disputar el Control Febrer 2, d'atletisme en pista, a la pista municipal d'atletisme de Valls. 23 atletes del Club Atletisme Cambrils hi van prendre part, set dels quals van assolir posicions de podi:

  • L'Enzo Maté assolia la 1a posició al salt de llargada amb una marca de 3.32 m., que suposava ser un nou Rècord de Cambrils de la categoria. També assolia la 3a posició als 60 m. llisos S-10 amb una marca de 10”38

Amb aquests resultats, assolia la marca mínima per a participar al Campionat de Catalunya de la seva categoria.

  • La Noa Antón assolia la 1a posició als 60 m. llisos S-12 amb una marca de 9”29

  • L'Astrid Arias assolia la 2a posició als 60 m. llisos S-16 amb una marca de 8”28

  • La Sofia Rubio assolia la 3a posició al llançament de pes S-14 amb una marca personal de 7.83 m

10 Km La Pineda

Diumenge també es va disputar la prova dels 10 km de La Pineda. Representant al Club Atletisme Cambrils hi va prendre part l'Elisa Laguna, que va assolir la 9a posició amb un temps de 47'41, molt a prop de la seva marca personal.

Comenta aquest article