Informació general

Política

El PSC, Cs i PP titllen el PAM de «document decebedor, inconcret i amb poques propostes noves»

Per Berta Ruiz

Roda de premsa dels tres grups de l'oposició. D'esquerra a dreta: David Chatelain, Juan Carlos Romera i Ana López
Roda de premsa dels tres grups de l'oposició. D'esquerra a dreta: David Chatelain, Juan Carlos Romera i Ana López | Berta Ruiz

Els tres grups de l'oposició –PSC, Cs i PP– van oferir una roda de premsa, ahir al matí, en la que van valorar el Pla d'Acció Municipal (PAM) 2019-2023 que la setmana passada va ser presentat per l'equip de govern. La roda de premsa va anar a càrrec dels tres portaveus: Ana López (PSC), Juan Carlos Romera (Cs) i David Chatelain (PP). Tots tres van coincidir en la mateixa línia i van valorar el PAM com un document "decebedor, inconcret i amb poques propostes noves". 

David Chatelain (PP): "Aquest equip de govern no té un pla de ciutat, es limita a gestionar el dia a dia"

El regidor del PP –David Chatelain– va comentar que, "han trigat 9 mesos en fer públic el PAM i això ja denota problemes. És un resum carregat d'accions que ja s'estan executant o que ja estan executades com per exemple l'Oficina Local d'Habitatge. La qüestió era posar moltes coses, perquè no tenien massa coses noves". A més, segons va criticar Chatelain, al document del PAM hi ha molts punts en els què s'usen els verbs com "mantenir", "reforçar" o "consolidar", "no especifiquen res i això es fa extensiu a tot el PAM". El portaveu popular també va afirmar que alguns projectes que ha adoptat el govern havien estat propostes presentades per l'oposició com per exemple: el protocol antiokupes, la construcció d'un segon pavelló o les ajudes per a l'impuls del polígon Belianes. Per al regidor del PP, hi ha molts projectes urgents i prioritaris que necessita Cambrils. Chatelain es va referir al pla integral de millora de voreres i vials i neteja. "Aquest equip de govern no té un pla de ciutat, es limita a gestionar el dia a dia" va afirmar el portaveu popular.

Ana López: "Ni el PAM té pressupost ni els primers pressupostos –els de 2020– reflecteixen el PAM"

En una línia similar es va expressar la portaveu socialista Ana López. Segons va dir: "aquest PAM és un catàleg dels serveis que ja dóna l'Ajuntament. No hi ha ni projecció ni planificació perquè no ho tenen molt clar. Tampoc no hi ha cap calendari, ni prioritats; no saben per on començar. Hi ha un problema de capacitar de lideratge". López es va referir a projectes clau com la remodelació del Mercat Municipal de la Vila per impulsar comercialment la zona o el fet de tenir una perspectiva clara sobre què fer un cop es desmantelli l'antic traçat ferroviari. Per contra, López va lamentar que l'equip de govern hagi optat per la compra del celler de la Cooperativa com una acció prioritària. La regidora socialista va afirmar que, "ni el PAM té pressupost ni els primers pressupostos –els de 2020– reflecteixen el PAM; han fet un 'copiar i enganxar' i també dubtem de la seva capacitat per tirar endavant les quatre propostes noves".

Juan Carlos Romera (Cs): "Hi ha una gran diferència entre el que es diu i el que es fa"

Per la seva part, el portaveu de Cs –Juan Carlos Romera– va posar en dubte la credibilitat de l'equip de govern i, com els seus companys d'oposició, també va criticar que l'equip de govern no hagi presentat un calendari de prioritats sobre els projectes que volen tirar endavant. D'igual manera que havia comentat López, Romera va insistir en que l'equip de govern ha de tenir un projecte clar i de ciutat sobre què fer un cop es dugui a terme el desmantellament de l'antiga via. El regidor de la formació taronja va lamentar que, "hi ha una gran diferència entre el que es diu i el que es fa". Romera també va destacar les prioritats més necessàries per Cambrils com són la neteja, el manteniment del municipi i els incentius fiscals per fomentar l'economia i les inversions. 

Comenta aquest article