Cultura

Igualtat

S'organitza una xerrada formativa sobre l'empoderament de la dona en l'ètnia gitana

L'activitat va ser organitzada per l'Associació AGIPCAT (Agrupació D'Entitats Gitanes dels Països Catalans)

Per Carla Plaza

Un moment de la visita a l'exposició "Trencant mites" instal·lada a l'Espai El Pati
Un moment de la visita a l'exposició "Trencant mites" instal·lada a l'Espai El Pati | Carla Plaza

L'Associació AGIPCAT (Agrupació D'Entitats Gitanes dels Països Catalans) va organitzar, ahir a la tarda al Centre Cultural, una jornada formativa a càrrec de la formadora Vanessa López per a fomentar l'empoderament de la dona, especialment en l'ètnia gitana. Aquesta agrupació té com a objectius principals fomentar la salut, les relacions socials i el bé de la comunitat gitana als Països Catalans.

La formació d'ahir es va dividir en dues parts: primerament es va parlar sobre l'empoderament femení, fent reflexionar a partir de la realitat de les dones gitanes per trobar les arrels de la desigualtat que, en algunes ocasions pot desembocar en la violència de gènere.Es va explicar sobre el servei d'informació i d'atenció a la dona de Cambrils i es va parlar sobre els rols i estereotips tant de les dones com dels homes. L'origen del problema ve quan algú no encaixa en la carcassa que la societat ens marca, per això és necessari que tant els homes com les dones canviïn el xip, els dos per igual, sobretot en l'àmbit de la llibertat de la dona. Els objectius de la formació van ser, segons va explicar Vanessa López: "intentar que la comunitat reflexioni sobre aquestes desigualtats. Plantar una llavor per intentar avançar en la igualtat envers les dones i els homes".

Posteriorment, els assistents van poder visitar l'exposició "Trencant Mites" de l'Institut Català de la Dona. Laia Chàfer va ser l'encarregada d'interpretar i guiar els assistents per aquesta mostra. Aquesta era la primera vegada que es feia una xerrada d'aquest tipus dirigida a l'ètnia gitana, una activitat nova impulsada per part d'AGIPCAT.

Imatge de la xerrada que es va impartir, ahir a la tarda, al Centre Cultural

 

Comenta aquest article