Cultura

Exposició

El col·lectiu d'artistes abstractes Estèsia presenta la mostra «11 Llenguatges per dir Art» a la Sala Àgora

Per Berta Ruiz

Foto de grup amb alguns artistes participants a l'exposició, juntament amb l'alcaldessa Camí Mendoza i la regidora Cinta Ballesté
Foto de grup amb alguns artistes participants a l'exposició, juntament amb l'alcaldessa Camí Mendoza i la regidora Cinta Ballesté | Berta Ruiz

La Sala Àgora de l'Ajuntament va acollir, el passat divendres al vespre, l'acte d'inauguració de l'exposició "11 Llenguatges per dir Art" del col·lectiu d’artistes abstractes Estèsia de Barcelona –que reuneix artistes de diferents poblacions de la demarcació barcelonina–. L'acte de parlaments va anar a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, de la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– i d'una portaveu del col·lectiu –Eva718–. A la inauguració també hi van acudir altres artistes del grup.

Aquesta exposició col·lectiva d’onze creadors i creadores inclou pintura, fotografia, dibuix, escultura i QRt (QR/Art). La mostra –que es podrà visitar fins el 26 de març– ofereix mirades actuals i personals, lliures de limitacions, alterant i alliberant colors, explorant amb materials, textures, formes i conceptes, incloent també elements representatius de l’evolució tecnològica i social actual.

Els i les artistes ofereixen una mostra de retrats del que senten i pensen, comparteixen les seves emocions i sensacions, plasmades en un teixit, en fusta, en diversos materials, formes i colors, expressant emocions, expressant idees. Són mirades abstractes de reflexions, i sentiments; pinzellades que parlen, colors que inspiren i alerten, línies que ofereixen i exploren espais, calidesa de mirades interiors, sovint distorsionades i no reconegudes per a qui observa, ànimes d’artistes que transfereixen sensacions i sentiments a través de la seva obra, aire d’art, de cultura, d’actualitat, de filosofia, de dubte, il·lusió, somni, de fantasia, de distorsió i exploració.

Estèsia (sentir) és la sensibilitat

Estèsia, que ve del grec (sentir), és la sensibilitat, la capacitat de sentir o percebre el que ens envolta. En aquest sentit, presenta i comparteix la màgia de l’art abstracte com a mitjà permissiu de més possibilitats d'expressió, d’opcions per a l’experimentació i l’expressió creativa en la transmissió de conceptes i emocions, un territori il·limitat per a crear i provocar sensacions. El seu objectiu és impulsar les diferents manifestacions artístiques, mostrar la vivesa de la creació, les idees i l’art en general, compartir i inspirar. El col·lectiu es va fundar entorn d’un concepte d’art que apel·la a l’absolut com a origen i font de riquesa creativa que la humanitat ha desenvolupat transversalment tot al llarg de la història i les cultures.

Estèsia està format per Anna Torres, Carme Simó, Chikao, Claudio Rojas, Eva718, Juan Niubó, Nick Bedford, Nico Bouselles, Mónica Reche, Rosa Atzur i Xefo Guasch, que utilitzen els diferents llenguatges dispensats per l’Art en el transcendent.

Diferents imatges de l'acte d'inauguració de l'exposició a la Sala Àgora

 

Comenta aquest article