Informació general

Mobilitat

Es posa en marxa un nou punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la rambla de Jaume I

Aquest és el quart punt de càrrega pública al municipi, que ja compta amb tres estacions de càrrega semiràpida

Per Redacció

Els regidors Eduard Pellicer i Lluís Abella van visitar, ahir, el nou punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics
Els regidors Eduard Pellicer i Lluís Abella van visitar, ahir, el nou punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics | Cedida

Ja s'ha posat en marxa el primer punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics del municipi, que ja compta amb tres punts de càrrega semi-ràpida. La nova estació està ubicada estratègicament a la rambla de Jaume I –en ple centre del Port–, i disposa de tres connectors de càrrega diferents (Chademo DC, CCS Combo 2 DC i Mennekes AC) amb mànegues de 5 metres cadascuna, i pot carregar dos vehicles simultàniament.

El regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i el regidor de Govern Obert i Contractació, van visitar, ahir, la nova estació. L’equip de recàrrega instal·lat en la rambla de Jaume I permet connectar un vehicle elèctric a 50 kW en corrent continua i un vehicle a 43 kW en corrent alterna. Un vehicle elèctric petit es pot carregar en 30 o 40 minuts i un vehicle d’alta autonomia en dues hores aproximadament. A més, l’estació pot carregar vehicles pesats, com furgonetes i autobusos petits. D’aquesta manera, tots els cotxes i furgonetes de repartiment d’última milla tenen la possibilitat de carregar en aquest nou punt de càrrega ràpida. La càrrega serà balancejada en el cas que dos vehicles demanin la màxim potència simultàniament.

Recordem que, abans de l'estiu passat, es va iniciar la instal·lació d'aquest punt però fins ara no s'ha pogut posar en servei. Aquesta qüestió va propiciar les crítiques d'alguns usuaris tal com va publicar revistacambrils.cat el passat mes de setembre. Aleshores, des de l'Ajuntament de Cambrils es va informar que s'estava a l'espera de rebre el punt de llum per part d'Endesa.

Tres estacions de càrrega semi-ràpida

Les altres tres estacions de Cambrils, inaugurades l’any 2015, són de càrrega semi-ràpida i tenen dues preses cadascuna. Dues estan situades al carrer de Robert Gerhard i l'altra a la plaça de la Vila. L'estació funciona amb les targetes T-Electric que genera Cambrils, a més de totes les targetes d’altres municipis adherits a la plataforma de interoperabilitat amb ICAEN, que permet que les persones usuàries dels municipis adherits puguin carregar gratuïtament a qualsevol dels punts de la xarxa. Les estacions també accepten l'app Aparcar.

Amb la posada en marxa del nou punt, l’Ajuntament de Cambrils i l’empresa municipal Aparcam aposten per potenciar la mobilitat sostenible, en el marc del projecte iCambrils. En aquest sentit, durant el 2019 l’Ajuntament va renovar part de la flota municipal amb vehicles elèctrics i híbrids.

Amb el mateix objectiu, a Cambrils els vehicles elèctrics o amb tecnologia tipus híbrida gasolina/elèctric o diesel/elèctric gaudeixen d'una bonificació del 75 % de la quota de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica.

Comenta aquest article