Camp

Petroquímica

Tarragona prepara una gran manifestació pel 19-F per exigir seguretat a la petroquímica

Per InfoCamp / GDDCT

Imatge de l'incendi a la indústria química on es va produir l'explosió, a la Canonja, el passat 14 de gener
Imatge de l'incendi a la indústria química on es va produir l'explosió, a la Canonja, el passat 14 de gener | Cedida

La convocatòria de vaga de CCOO i UGT al polígon petroquímic de Tarragona pel 19 de febrer s'aprofitarà per convertir-la en una dia de mobilització ciutadana per exigir més seguretat i menys precarietat a la indústria química. La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), la Federació de Veïns Seglex XXI, la Federació de Veïns de Llevant i la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) s'uniran a la jornada de vaga amb la convocatòria d'una gran manifestació per la tarda. Veïns i sindicats estan treballant en els detalls de la mobilització i en la incorporació de més entitats.

Tarragona dirà "Prou!"

En declaracions al programa 'Ràdio Veïnal' de Tarragona Ràdio, el president de la FAVT, Alfonso López, ha explicat que "estem planificant una ruta, un dia en qel qual s'ha de mobilitzar a tota la gent que es pugui. Una massa amb la que vegin que això no pot continuar així". López diu que l'objectiu és que el 19 de febrer "tothom se n'assabenti que Tarragona parlarà, que Tarragona vol parlar i que Tarragona dirà prou".

El president de la federació veïnal admet que "no podem dir que no a la química perquè estem condemnats a conviure junts", però es mostra contundent sobre quines han de ser les demandes: "Volem seguretat, no més por. No podem seguir amb aquesta incertesa del què passarà demà" i, en relació al 19-F, afegeix "de la mateixa manera que hi ha un abans i un després del dia 14 de gener, hi haurà un abans i un després del dia 19, perquè Tarragona parlarà".

Fins ara, una de les entitats veïnals, l'AV Bonavista, ha convocat tres manifestacions com a resposta a l'accident de l'empresa química Iqoxe. La primera va ser el 19 de gener, que va acabar al camp de futbol del barri tarragoní i les altres dues van ser els dimarts 28 de gener i 4 de febrer, en la que van sortir dues columnes de Bonavista i la Canonja per acabar davant l'entrada de la indústria química Iqoxe.

Reunió informativa de CCOO

D'altra banda, el sindicat CCOO ha convocat una assemblea informativa, el proper dilluns 10 de febrer, a les 18:30h, al Teatre del Centre Cívic de Torreforta (Plaça Tarragonès, Tarragona) per explicar els objectius i els motius de la vaga del 19-F als veïns i veïnes de la ciutat. 

L'acte comptarà amb la presència del secretari general de CCOO, Unai Sordo, el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, i representants de les tres federacions d'associacions de veïns de Tarragona. 

El lema del sindicat serà 'Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat".

Comenta aquest article