Informació general

Jornada INN

Restaurar la barca Teresa per fer-hi passejades per mar, la proposta guanyadora de la jornada INN d'enguany

Un total de 40 alumnes de batxillerat i cicles formatius van participar a la tercera jornada d’emprenedoria INN Cambrils, que es va celebrar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme ahir, de les 9 a les 18 hores

Per Carla Plaza

El grup guanyador del projecte INN d'enguany
El grup guanyador del projecte INN d'enguany | Carla Plaza

Un total de 40 alumnes de batxillerat i cicles formatius van participar a la tercera jornada d’emprenedoria INN Cambrils, que es va celebrar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme ahir, de les 9 a les 18 hores. Els i les participants van haver de resoldre un repte real del municipi amb la metodologia del fast Thinking Design.

Els 40 estudiants de batxillerat i cicles formatius, estaven repartits en 8 grups i en cada grup hi havia gent dels diferents centres educatius, de manera aleatòria. El repte proposat en aquesta edició ha consistit en donar-li utilitat a la barca de pesca tradicional Teresa, una barca construïda per Julià Vives abans de la Guerra Civil i que actualment es troba atracada al Mollet del Rec. Per a conscienciar del que ha significat aquesta barca, els estudiants han rebut una xerrada del director del Museu d'Història, Gerard Martí.

El treball dels alumnes ha seguit un procés que consisteix en sis etapes, des de la visió del públic que s'ho mira des de fora i espera una solució fins a l'etapa de creativitat on s'intenta donar respostes al problema plantejat. La part final del treball ha estat una presentació oral de la proposta de cada grup. L’encarregat de guiar als joves durant aquest taller ha estat Dani Bernard. Les diferents fases del procés han estat explicades, prèviament, per tal que els alumnes interioritzessin la informació i posteriorment se’ls ha donat un temps limitat per a realitzar cada fase. La presentació final s'ha fet davant un jurat que ha valorat els projectes presentats. Aquest projecte dóna la possibilitat als alumnes participants d'aplicar els coneixements teòrics que han estudiat en matèries com Economia, Emprenedoria o Economia de l'Empresa, aplicat a un exemple real del municipi. Els instituts participants han estat: la Mar de la Frau, Cambrils, Ramon Berenguer IV i l’Escola d'Hoteleria i Turisme.

La jornada INN Cambrils és una proposta sorgida l’any 2018 des de l’Escola d’Hoteleria i organitzada de manera transversal des dels departaments d’Educació, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils. L’objectiu és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements adquirits i les competències per fomentar la creativitat, el treball en equip i l’esperit emprenedor.

La proposta guanyadora; restaurar la barca i fer passejos marítims amb la gent

L’equip guanyador ha estat el que han format els alumnes Arnau Figueras, Albert Medina, Beth Matamoros, Marcel Villena i Jon Telleria. La proposta consistia en restaurar la barca i poder fer-ne ús per a donar passejos marítims amb gent. En aquesta proposta també s’ha contemplat fer un conveni amb els principals restaurants cambrilencs, de manera que la gent que gaudís del passeig, posteriorment, pogués gaudir també d’alguna degustació típica cambrilenca. La barca seria totalment ecològica i, a més, també aniria arreplegant els residus de plàstic que trobés durant la navegació. La gent, a part de col·laborar en el projecte pujant a la barca també podria apadrinar un tros de mar i amb els diners aconseguits la barca podria netejar una part equivalent al que la gent hauria apadrinat. A través de les xarxes socials, els usuaris podrien fer un seguiment de la localització de la barca per conèixer si ha netejat el seu tros de mar.
Una altra de les propostes interessants que van sorgir va ser la de fer un Scape Room amb la temàtica i els reptes que els mariners de l'època de la barca havien de desxifrar.

La jornada INN es va celebrar a les dependències de l'Escola d'Hoteleria i Turisme / Foto: Carla Plaza
Els diferents grups participants van treballar les seves propostes durant tot el dia / Foto: Carla Plaza


 

Comenta aquest article