Societat

Música

Música rap contra la islamofòbia i en pro de la convivència (veure vídeo)

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació del videoclip a càrrec del regidor d'Ensenyament, Alejandro Garcia, ahir a la tarda a l'Ateneu
Un moment de la presentació del videoclip a càrrec del regidor d'Ensenyament, Alejandro Garcia, ahir a la tarda a l'Ateneu | Berta Ruiz

Música rap contra la islamofòbia i en pro de la convivència. Aquest ha estat l'objectiu dels tallers que es van impartir durant el curs 2018-2019 a uns 300 alumnes dels cursos de 3r i 4t d'ESO de Cambrils –institut Cambrils, institut Ramon Berenguer IV, institut La Mar de la Frau, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC)–. Concretament, van ser un total de 21 sessions que van anar a càrrec del raper Joel Prieto del col·lectiu Versemblant. El taller de rap tenia com objectiu reflexionar i treballar els valors del respecte, la tolerància i l’esperit crític a través d’un àmbit artístic com és la creació musical. El tema central que es va tractar en aquests tallers va ser la prevenció de la islamofòbia i la xenofòbia principalment per la proximitat de l’atemptat de l'any 2017 al municipi.

Ahir a la tarda, a l'Ateneu Juvenil, tenia lloc la presentació del videoclip que s'ha gravat i ha estat el resultat de tota la feina realitzada pels joves que van participar als tallers. De fet, les sessions es van fer a les aules dels diferents centres i, posteriorment, els alumnes representants de cada institut van enregistrar la cançó a l’estudi de gravació de l’Ateneu Juvenil de Cambrils. El videoclip inclou imatges dels tallers, de la gravació i de la festa de final de curs de 6è al Parc del Pinaret ballant la cançó. A banda, l'alumnat ha elaborat un material didàctic susceptible de ser difós i de poder treballar als instituts.

L'acte d'ahir va comptar amb la presència del regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, qui va destacar que la presentació del videoclip coincidia amb el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), que commemora l’aniversari de la mort del líder nacional i espiritual de l’Índia, Mahatma Gandhi, mort a trets per un fanàtic hinduista el 30 de gener de 1948. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la no violència i la pau. El raper Joel Prieto també va donar detalls de com havia transcorregut aquesta iniciativa amb els joves, mentre que alguns representants de l'alumnat també van poder dir la seva en la sessió d'ahir.

Comenta aquest article