Societat

Solidaritat

Se celebra el Dia Escolar de la No Violència i de la Pau al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Per Redacció

Els alumnes d'Educació Infantil van formar la silueta de la paraula "Pau", al pati de l'edifici Vedruna
Els alumnes d'Educació Infantil van formar la silueta de la paraula "Pau", al pati de l'edifici Vedruna | Cedida

El col·legi Vidal i Barraquer va celebrar, ahir, el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP). Un any més, el centre s’adhereix a la commemoració d’aquesta jornada que recorda l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Tot l’alumnat de l’escola ha reflexionat aquests dies sobre valors com la tolerància, la solidaritat, els drets humans... i tots ells han participat en les celebracions que s’han realitzat per etapes.

L’alumnat d’Educació Infantil i d’ESO es van aplegar al pati de l’edifici Vedruna. Els més petits havien treballat a l’aula el conte de l'Elmer que explica com tots som diferents, únics i igual d'importants i alhora han après la cançó Jo sóc com tu. Durant l’acte van participar en la construcció de la paraula PAU. Els alumnes l’ESO van centrar l’acte en la reflexió a partir de pacifistes il·lustres com Mahatma Gandhi o la mare Teresa de Calcula. Pel que fa als alumnes de Primària es van concentrar al pati de l’edifici La Salle per celebrar la jornada. En les tres activitats també hi va haver espai per a la música i per la interpretació de temes musicals com Ihave a dream del grup musical Abba. En els tres actes, unes grues fetes de papiroflèxia que els alumnes havien realitzat com a símbol de la pau, van ser les protagonistes.

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer en tant que escola verda, també ha dedicat la proposta didàctica per al DENIP treballant des de l’aula i fent reflexió sobre l’actual situació d’emergència climàtica.