Informació general

Obres

L'ACA destinarà prop d'un milió d'euros als treballs de reparació de la riera d'Alforja

Aquest proper mes de febrer, l'ACA iniciarà les obres a la riera que va quedar malmesa per la rierada que va tenir lloc el passat 22 d'octubre

Per Berta Ruiz

Imatge de la riera d'Alforja, el passat 23 d'octubre, l'endemà de la rierada
Imatge de la riera d'Alforja, el passat 23 d'octubre, l'endemà de la rierada | Berta Ruiz

Aquest proper mes de febrer, l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) –ens que té la competència en el manteniment de rieres i barrancs– iniciarà els treballs de reparació de la riera d'Alforja que va quedar malmesa per la rierada que va tenir lloc el passat 22 d'octubre. Així ho ha expressat el regidor de Serveis de l'Ajuntament –Lluís Abella– a revistacambrils.cat. Segons ha apuntat Abella, "aquest va ser un dels compromisos que va adquirir l'ACA arrel de la rierada d'octubre, van presentar un projecte i els tècnics van donar el vistiplau. Ens van dir que la reparació començaria a partir del mes de febrer".

Uns 9 mesos d'execució de les obres

Aquest arranjament se centrarà en la reparació dels murs que van quedar destrossats, en la reposició de tota la llera que va quedar descalçada pels forts aiguats d'aquella jornada, així com en la neteja de la canalització central. Caldrà doncs reposar de sediments en aquells punts on faci falta, netejar totes les pedres i branques que van quedar disperses al llarg de tota la riera i tornar-li l'estat anterior en què estava abans de la darrera gran rierada a Cambrils. El termini d'execució d'aquests treballs serà d'uns 9 mesos aproximadament i l'ACA hi destinarà al voltant d'un milió d'euros.

Per altra banda, pel que fa a la reposició de la passarel·la de vianants que es va esfondrar a l'alçada de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, aquesta seria una despesa que hauria de córrer a càrrec de l'Ajuntament. No obstant això, aquesta no seria una prioritat sinó, en primer lloc, adequar i netejar la riera d'Alforja així com les altres rieres i barrancs que travessen el terme municipal cambrilenc.

Pel que fa a possibles despeses que hagi d'afrontar l'Ajuntament de Cambrils, el regidor de Serveis –Lluís Abella– ha comentat que, "ens acollirem a totes les ajudes que es convoquin lligades als temporals, tant al del passat mes d'octubre com al d'aquest mes de gener. Hi haurà diferents línies d'ajudes: la Diputació, la Generalitat o l'Estat. Estarem alerta de totes aquestes".

Aspecte de la riera a l'alçada del parc del Pinaret, el passat 23 d'octubre

 

Comenta aquest article