Informació general

Turisme

Turisme de Cambrils presenta el joc per a dispositius mòbils «Belly Run» que recorre diferents espais del municipi

L'APP és gratuïta i està disponible per a mòbils i tauletes iOS i Android. El personatge del nivell "Cambrils" va en bicicleta, ha de superar diferents obstacles i pescar peixos mentre s'escapa de la Farnaca

Per Berta Ruiz

Imatge d'una de les pantalles del nivell "Cambrils" del joc Belly Run
Imatge d'una de les pantalles del nivell "Cambrils" del joc Belly Run | Cedida

Turisme de Cambrils va presentar, ahir, el joc per a dispositius mòbils "Belly Run". La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils, Marta Borràs, el cocreador de l’aplicació Josep Piñol (EAAPP Entertainment) i el component del grup Casiotones Brothers Jordi Martí van presenar l'aplicació gratuïta per a iOS i Android que ja compta amb el nivell "Cambrils" i recorre alguns dels espais més singulars del municipi.

Els usuaris del joc –desenvolupat per l’empresa ebrenca EAAPP Entertainment SL–, han de superar quatre pantalles ambientades en diferents punts del municipi a través d’un personatge que va en bicicleta i pesca peixos, mentre s’escapa de la Farnaca de Cambrils. El cocreador del joc, Josep Piñol, va explicar que Belly Run va néixer com una plataforma única on les persones usuàries tinguessin l’oportunitat de navegar per diferents municipis de Catalunya. Actualment l’aplicació ja compta amb una quarantena de municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i porta més de 30.000 descàrregues comptant iOS i Android. De fet, el joc va néixer amb més d'una trentena de municipis de les Terres de l'Ebre. Cadascun dels nivells del joc correspon a una població i mostra part del seu patrimoni arquitectònic, dels productes típics i la idiosincràsia local.

A Cambrils, tal com van explicar ahir, s’ha recreat el port amb el far vermell, el passeig marítim amb la Torre del Port i l’església de Sant Pere, la plaça de la Vila amb la font i l’edifici del nedador de la pau i els jardins del Parc Samà. A més, per primera vegada s’ha incorporat el carril bici a Belly Run i el personatge circula en bicicleta. Properament es podrà canviar a la versió femenina del personatge des del menú de preferències situat a la pantalla d'inici.

Una sintonia retro creada pel grup cambrilenc Casiotones Brothers

El joc s’acompanya d’una música adaptada a 8 bits composta pel grup cambrilenc Casiotones Brothers, nascut ara fa un any de la mà de dos músics que porten més de 20 anys experimentant amb la música electrònica, utilitzant la tecnologia més actual, i interpretant grans clàssics del tecno-pop alternatiu dels anys 80 únicament tocant autèntics Casiotones. Jordi Martí, un dels components del grup, va explicar que s’ho han passat molt bé amb aquest encàrrec i el resultat és una sintonia retro que recorda la música dels primers jocs dels anys 80. La peça només podia durar un minut i vint segons però hi han aconseguit integrar una cançó marinera, un tros del ball de bastons de Cambrils, un fragment dels Gojos de la Mare de Déu del Camí i alguns recursos sonors que recorden el port com gavines, sirenes de vaixell i el crit mariner "Amolla'l".

La regidora de Turisme –Marta Borràs– va explicar que aquesta és una iniciativa innovadora pensada per a les famílies i per al turisme familiar que visita Cambrils. Va comentar que es tracta d'una nova eina tecnologia però que combina la música, el joc i la cultura d'una forma divertida i entretinguda. També va posar èmfasi en què el projecte ha estat creat des del territori, tant l'apartat del joc com l'aportació musical.

Es pot descarregar una demo des d’aquest enllaç de wetransferhttps://wetransfer.com/downloads/2bd09bc11eabdd1e6c7c86fe713ef4fd20200129092149/35722698bf67e886114d9de5a79a467820200129092149/0ef2b1

A dalt, diferents imatges del joc amb paisatges de Cambrils i, a sota, la roda de premsa de presentació. D'esquerra a dreta: Josep Piñol, Marta Borràs i Jordi Martí

 

Comenta aquest article