Esports

Nàutica

Esclata la crisi al Club Nàutic Cambrils

Un grup de socis d'aquesta entitat ha entrat un escrit per tal d'iniciar els tràmits per a fer efectiva una moció de censura a l'actual Junta Directiva

Per Lluís Rovira i Barenys

Enrique Gascón, Ramon Vallverdú i Javier Alonso, ahir, a les instal·lacions del Club Nàutic Cambrils
Enrique Gascón, Ramon Vallverdú i Javier Alonso, ahir, a les instal·lacions del Club Nàutic Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Ahir va esclatar la crisi al Club Nàutic Cambrils després que un grup de socis entrés un escrit, amb el suport d'un seguit de firmes, per tal d'iniciar els tràmits d'una moció de censura contra l'actual junta directiva. A les 13h s'entrava aquest escrit i la reacció de la junta directiva, amb el seu president Ramon Vallverdú al capdavant, va ser convocar la premsa a primera hora de la tarda per donar explicacions de la situació que travessa el club. Vallverdú, acompanyat d'Enrique Gascón (comodor), Joan Ramon Guillén (secretari) i Javier Alonso (vocal) va voler "defensar l'honorabilitat del Club Nàutic Cambrils, de la seva junta directiva i del seu model de gestió. Lamentem la via utilitzada, una via que s'utilitza en situacions crítiques i en aquest moment no hi ha cap situació crítica". Vallverdú va defensar la gestió de la seva junta dient que era "un model de transparència, d'igualtat i de bons resultats econòmics".

Privilegis d'alguns socis i industrials

Ramon Vallverdú va voler destacar que els comptes del club nàutic, des de fa uns anys "han passat a ser positius. Anteriorment hi havia opacitat i un seguit de gent que gaudia d'uns privilegis. En el decurs de la nostra gestió, aquests darrers dos anys i mig, hem hagut d'acomiadar persones i cancel·lar alguns proveïdors". El president del Club Nàutic també es va mostrar dolgut pel fet que dues persones que formen part d'aquest grup de socis que impulsen la moció de censura hagin estat fins fa pocs dies membres de la Junta Directiva i per tant, del seu cercle de confiança més íntim i personal.

Vallverdú va insistir en dir que s'havia "trencat amb el privilegis econòmics que alguns socis i industrials tenien. Tots els socis del Club són iguals i per tant, no es podia seguir permetent que la desigualtat seguís vigent al Club." El president del Club Nàutic Cambrils també va dir que "s'ha passat de tancar en resultats econòmics negatius a fer-ho en positiu". En una circular enviada ahir mateix als socis del Club es diu que durant aquests dos anys s'ha treballat per suprimir aquestes "desigualtats i privilegis" i es diu que hi havia "avantatges econòmics d'industrials als qui se'ls deixava de facturar més de 60.000 euros l'any" i que "només pagaven 14.800 euros anuals, quan el cost dels amarradors utilitzats ascendia ja, amb un descompte del 45% sobre el PVP, a una mica més de 75.000 euros l'any".

Acomiadament de l'antic Director Esportiu del Club

En la circular als socis, la Junta Directiva explica que "ha pres la determinació de prescindir de l'antic Director Esportiu del Club per les seves discrepàncies amb la nova línia de direcció i principis d'aquesta Junta per la seva manifesta hostilitat davant institucions com la Federació Catalana de Vela. Diferències irreconciliables que han fet prendre aquesta decisió encara que no sigui acceptada o aprovada per alguns Socis Esportius. Amb tot, hem de recordar que els responsables d'aquesta gestió en última instància és la Junta Directiva i ens hem vist irremeiablement en l'obligació de prendre decisions pel bé de tota la massa social que és al final qui sustenta l'activitat esportiva".

Inici del tràmit de la moció de censura

Ramon Vallverdú també va explicar com seguiria el tràmit de la moció de censura iniciat ahir. S'haurà d'establir, en els propers dies, una mesa formada per cinc persones; dues d'elles com a representants dels socis que presenten la moció de censura, unes altres dues com a representants del Club Nàutic i un representant de la Federació Catalana de Vela. Aquestes persones hauran de validar les signatures presentades, que segons va dir Vallverdú han d'arribar al 15% del cens total de socis per a que el tràmit de la moció de censura tiri endavant. Posteriorment. s'haurà de convocar una assemblea extraordinària en la que es debatrà la moció de censura i per tal que fructifiqui haurà d'aconseguir el suport de les dues terceres parts dels socis presents a l'assemblea. Vallverdú també va dir que es miraria de que, tot plegat, no s'allargués massa en el temps per tal de no perjudicar el dia a dia de l'entitat. En aquests moments el número de socis del Club Nàutic Cambrils se situa al voltant dels 400, segons va dir ahir Ramon Vallverdú.

L’Apunt

La UTE encarregada de la primera i segona fase de les obres demana més diners
El Club Nàutic es troba immers en un procés d'obres de remodelació de les seves instal·lacions. Unes obres que es van iniciar el setembre de 2018 i que ja han completat les dues primeres fases. Les obres han consistit en l'adequació del nou passeig a la zona de l'espigó, entre les instal·lacions del Club Nàutic i la platja del Regueral així com la remodelació total  dels pantalans optimitzant la làmina d'aigua i ha suposat un total de 23 amarradors nous. Queda la tercera fase de les obres, que se centrarà en fer un seguit d'edificacions, com són el nou edifici social, un nou edifici per a l'escola de Vela, un per a l'Acadèmia Nàutica i un nou edifici de Capitania, així com la millora dels serveis. Respecte a aquesta tercera fase, Ramon Vallverdú va dir que, a hores d'ara, estan a l'espera de les llicències d'obra per iniciar aquestes edificacions previstes. Ara bé, en aquests moments hi ha un litigi entre l'empresa constructora que s'ha fet càrrec de les dues primeres fases i el Club Nàutic. En la circular enviada ahir mateix als socis s'explica que "la constructora sembla no acceptar la valoració de l'obra executada, la qual cosa està portant a un flux d'aclariments entre la nostra Direcció d'Obra i els Serveis Jurídics del Club amb aquest operador". Més endavant diu que "no podem acceptar el pagament d'una quantitat superior de diners a la UTE per la liquidació de les obres quan ni l'oferta del contractista, ni el contracte signat per a l'execució de les obres, ni el seguiment de la nostra Direcció d'Obra ho avalen".
D'altra banda, en la reunió extraordinària del passat 11 de gener, es va bloquejar l'adquisició del model de travelift que la Junta Directiva proposava que s'adquirís davant d'un grup de socis que proposava l'adquisició d'un travelift més gran. Aquest problema s'haurà de resoldre aviat ja que e´Club Nàutic està obligat a disposar-ne d'un de nou.

Comenta aquest article