Societat

Barberia

El barber Javier Torrente obté la tercera posició en la modalitat «només tisores» de la 6a Golden Chair International Battle

Per Redacció

Javier Torrente amb els seus dos models i el trofeu per la seva tercera posició obtinguda
Javier Torrente amb els seus dos models i el trofeu per la seva tercera posició obtinguda | Cedida
El barber cambrilenc Javier Torrente va competir, el passat diumenge 26 de gener, a la 6a edició de la Golden Chair International Battle, que va tenir lloc a l'Ovella Negra del barri del Poble Nou de Barcelona. La competició va comptar amb 120 barbers participants tant de l'Estat espanyol com d'altres països. La jornada es va iniciar al matí amb una sessió formativa impartida per diferents membres del jurat internacional. Per la tarda es van iniciar les competicions en les diverses categories: aprenents –només hi poden participar joves que porten poc temps a l'ofici–; retrat –en la què els inscrits han de fer el dibuix d'un retrat al cap–; només tisores –que només permet utilitzar navalla i tisores–; Fast fade –al degradat més ràpid i perfecte–; tall amb barba –el participant ha de fer un pentinat i arreglar una barba en 50 minuts– i, free style –estil lliure–.
 
Javier Torrente de Javier Torrente Barbers de Cambrils va aconseguir la 3a posició en la modalitat de "només tisores" amb el seu model Carlos. La primera posició en aquest apartat va ser per a un dels components que representaran a Espanya als mundials de barberia, Iván Martínez de Sagunt i que, aquest any ha quedat subcampió del món per equips per darrere d'Itàlia. L'equip estatal RebelTeam va obtenir podi en gairebé totes les proves del concurs.

Els treballs que es van presentar van ser d'un nivell excel·lent però, tal com ha comentat Javier Torrente, "aquest any vaig apostar per innovar amb una proposta atrevida, afegint un color violeta degradat que es va fer al saló de la mà de Mariona de la perruqueria Zen de Sant Llorenç del Penedès. Si bé reconec que no va ser un tall perfecte, el jurat va valorar la innovació i l'originalitat del pentinat". Per altra banda, Torrente també es va presentar a la categoria "free style" amb el seu model Oscar i fent un pentinat també amb color i una sanefa, però no va obtenir cap podi.
 
Javier Torrente en un moment de la seva competició en la modalitat "només tisores"

 

Comenta aquest article