Informació general

Medi ambient

Cambrils se sumarà al projecte «Viles Florides»

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de les plantes i l'ornamentació floral

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu dels ornaments florals de la plaça de la Vila
Imatge d'arxiu dels ornaments florals de la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils se sumarà al projecte "Viles Florides". Així es va decidir en sessió plenària –per unanimitat– el passat dilluns, arrel d'una moció impulsada pel PP per impulsar la incorporació de Cambrils a aquesta iniciativa. Segons va defensar el portaveu del PP –David Chatelain– "existeix un projecte que vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística de Catalunya mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de les plantes. Però el moviment va més enllà i pretén treballar per millorar la qualitat de vida dels veïns, fer una major conscienciació social vers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i fer més atractius els jardins i parcs urbans".

Per tot plegat, des del PP es va demanar la incorporació de Cambrils al projecte "Viles Florides"; contactar amb els organitzadors per tal d'adherir al programa i sol·licitar les bases actualitzades i adaptar el municipi als criteris d'avaluació exigits pels organitzadors. El regidor del PP –David Chatelain– va acceptar la transacció sol·licitada per l'equip de govern que demanava impulsar aquesta adhesió al projecte al llarg del mandat en comptes de fer-ho durant aquest any 2020, ja que la iniciativa està inclosa dins del PAM 2019-2023. En aquest punt, Chatelain va reclamar, novament, "que és sorprenent que a hores d'ara encara no tinguem el Pla de mandat".

Suport de tots els grups del consistori

Per part del PSC es van sumar a la proposta, però la seva portaveu Ana López va preguntar sobre la disminució de les partides pressupostària en jardineria: "està clar que hauran de canviar les partides de l'avantprojecte de pressupost, sinó serà difícil estar dins d'aquest projecte". En una línia favorable es va mostrar el portaveu de Cs –Juan Carlos Romera–. El regidor de Cs va dir que, "tot el que vagi de forma constructiva a millorar la imatge del nostre municipi estarem a favor, però aquest objectiu s'ha de posar de manifest amb partides de manteniment de carrers, manteniment de jardineria, zones verdes, zones infantils".

Des de l'equip de govern, el regidor de Serveis –Lluís Abella– va agrair la transacció i va afirmar que aquest és un objectiu del govern que està inclòs en el pla de mandat. "Aquest és un projecte important per a Cambrils, perquè a través de l'horticultura podem tenir espais òptims per a la ciutadania, una imatge de respecte pel medi ambient i de sostenibilitat i també vers el turisme".

Comenta aquest article