Informació general

Mobilitat

Durant 2019 es van retirar i desballestar 191 vehicles abandonats al carrer i al dipòsit d'Aparcam

Per Redacció

Imatge d'un vehicle abandonat
Imatge d'un vehicle abandonat | Cedida (Twitter Policia Local)

L'Ajuntament de Cambrils i la Policia Local de Cambrils –a través del Consell Comarcal del Baix Camp– van retirar i desballestar 191 vehicles que estaven abandonats, tant a carrers de Cambrils com al dipòsit d'Aparcam, durant l'any 2019. Aquesta xifra representa un important augment respecte l'any anterior, el 2018, quan es van retirar un total de 53 vehicles.

El Consell Comarcal del Baix Camp ofereix el servei de retirada, dipòsit, custòdia, i desballestament dels vehicles abandonats i fora d'ús, així com els tràmits administratius associats a aquesta actuació. El servei es porta a terme a tots aquells municipis que hagin efectuat delegació d'aquest servei al Consell Comarcal del Baix Camp, mitjançant la formalització del corresponent conveni de col·laboració. Els ajuntaments remeten la denúncia del vehicle abandonat al Consell Comarcal i sol·liciten el servei de recollida, un cop comprovat que es compleixen els requisits per iniciar l'expedient de retirada del vehicle. Els vehicles retirats són dipositats i custodiats en una planta autoritzada, i no poden ser desballestats fins que no hagi conclòs tota la tramitació administrativa. Quan el propietari/a hagi estat notificat de la retirada del vehicle –com a presumptament abandonat–, aquest s'ha de dirigir al Consell Comarcal per satisfer l'import de la retirada, custòdia i les despeses de gestió que hagin estat meritades. Un cop satisfet aquest import, se li comunica al propietari l'adreça de la planta on està custodiat el seu vehicle, i se li atorga un termini de 48 hores per a la seva retirada. Si transcorregut aquest termini el propietari no el retira de la planta, el procediment continua pel que fa al desballestament i descontaminació. La retirada, el dipòsit i custòdia, el desballestament i descontaminació i les despeses de gestió les ha d'assumir el propietari/a del vehicle.

Tanmateix, per retirar el vehicle cal que el propietari acrediti que disposa de l'assegurança en vigor i tingui en vigència l'ITV del vehicle. En cas contrari, el vehicle en qüestió no podrà circular pels seus propis mitjans i haurà de ser retirat de la planta, mitjançant una grua legalitzada. La contractació i les despeses d'aquesta grua seran a càrrec exclusiu del/la titular del vehicle.

En cas de no retirada del vehicle

Aquells vehicles que no siguin retirats pel propietari seran desballestats i descontaminats un cop hagin transcorregut els terminis establerts. L'empresa encarregada del desballestament i descontaminació emetrà el corresponent certificat, amb el que es tramitarà, a la vegada, la baixa del vehicle a la Direcció General de Trànsit.

Comenta aquest article