Informació general

Temporal

La tempesta Glòria manté l'alerta activada a tot el litoral

El temporal està ocasionant pluges generalitzades, fortes ratxes de vent i un intens temporal de mar que està colpejant amb força les platges i els passejos marítims

Per Redacció

Acumulació d'aigua al passeig de La Salle, a tocar del nou pont de la riera d'Alforja
Acumulació d'aigua al passeig de La Salle, a tocar del nou pont de la riera d'Alforja | Lluís Rovira i Barenys

La tempesta Glòria manté l'alerta activada a tot el litoral català amb pluges generalitzades, fortes ratxes de vent i un intens temporal de mar que està colpejant amb força les platges i els passejos marítims. El Pla Inuncat està en alerta vermella i a partir de la tarda passarà a alerta taronja. A Cambrils, la forta llevantada segueix ben activa amb precipitacions que s'han mantingut tota la nit i que s'allargaran durant aquesta jornada. Segons dades de l'estació meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya de Vinyols i els Arcs –situada a la Casa Sant Josep–, es porta una precipitació acumulada de 20 l/m2 i s'han assolit unes ratxes de vent d'uns 41 km/h. Cal destacar que els cops de vent són més intensos més a prop del litoral i, en alguns punts de Catalunya, s'han superat els 100 km/h.

El temporal també està deixant un fort rastre a les platges, amb fortes onades que han superat els 5 metres d'alçada a la línia de la costa. A Cambrils, la platja del Regueral està completament inundada; al passeig de les Palmeres, el fort onatge ha entrat dins del passeig i ha arrossegat una gran quantitat de pedres i sorra i, a les diferents rieres –com a la desembocadura de la riera d'Alforja–, el mar està entrant cap a dins. Des d'ahir a la tarda, segueix tallada l'avinguda de la Diputació des del Camí del Corralet fins l'avinguda de Mas Clariana per la gran acumulació d'aigua del mar que està entrant dins d'aquesta via. També segueix tallat el gual de riera de Riudoms i el Camí de Vilafortuny. Des de la Policia Local es recomana màxima precaució i no circular per aquesta zona. Des de l'Ajuntament es recomanen utilitzar vies alternatives com el Vial del Cavet i l'autovia A7. Els accessos a les esculleres del Port també es mantenen tancats –les barques no han sortit a pescar– i es recomana no acostar-se a llocs propers on xoquen les fortes onades. Els parcs municipals del Pinaret, del Pescador i de Nou Cambrils seguiran tancats avui, així com les instal·lacions de la zona esportiva municipal (excepte el gimnàs interior de la pista d'atletisme).

La previsió meteorològica és que el temporal es mantingui durant la jornada d'avui i fins demà. De cara a dijous, el temps millorarà.

Comenta aquest article