Informació general

Temporal

La tempesta «Glòria» arriba al litoral cambrilenc

Aquesta tarda s'ha activitat l'alerta del Pla INUNCAT per l'estat del mar. S'ha tallat l'avinguda de la Diputació, els accessos al Port i també s'han tancat els parcs del Pinaret i del Pescador pel vent

Per Redacció

Les onades estan arribant amb força a tot el litoral cambrilenc. A la imatge, el passeig de les Palmeres ple de pedres, sorra i l'aigua del mar entrant
Les onades estan arribant amb força a tot el litoral cambrilenc. A la imatge, el passeig de les Palmeres ple de pedres, sorra i l'aigua del mar entrant | Lluís Rovira i Barenys

Aquesta tarda s'ha activitat l'alerta del Pla INUNCAT per l'estat del mar. Des d'emergències s'ha comunicat que s'intensifica el nivell de perill arribant al grau 6 de 6 al litoral, amb fortes onades que poden superar els 5 metres a la línia de la costa. A Cambrils, la forta llevantada –l'anomenada tempesta Glòria– ja s'està fent notar a tot el litoral. La platja del Regueral està completament inundada; al passeig de les Palmeres, el fort onatge ha entrat dins del passeig i ha arrossegat una gran quantitat de pedres i sorra i, a les diferents rieres –com a la desembocadura de la riera d'Alforja–, el mar està entrant cap a dins.

Aquesta tarda, la Policia Local ha tallat l'avinguda de la Diputació, entre l'avinguda de Mas Clariana i Vilafortuny per inundacions a causa de l'entrada de l'aigua del mar cap a l'interior. Des de la Policia Local es recomana precaució i no circular per la zona. Des d'aquest migdia s'han intensificat les ratxes de vent. Al Port s'ha tancat l'accés a les esculleres i també s'han tancat els parcs del Pescador i del Pinaret, així com la carpa de la zona esportiva municipal.

Es preveu que el temporal s'allargui durant la jornada de demà dimarts i que el fenomen vagi afluixant de cara al dimecres al vespre.

Conseller d'Interior, Miquel Buch: "Demanem a la població molta precaució i autoprotecció i evitar qualsevol element de risc"

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presidit aquest matí, el comitè tècnic de dels plans NEUCAT, INUNCAT i VENTCAT que fa el seguiment del fenomen meteorològic advers que afecta Catalunya des de diumenge. El conseller ha destacat que “estem davant d’un episodi excepcional i insòlit que durarà quatre dies, per tant demanem a la població molta precaució i autoprotecció i evitar qualsevol element de risc”. En aquesta línia, Buch ha explicat que “tenim tots els serveis activats i reforçats”  i ha demanat a tota la ciutadania “seguir tots els missatges que difongui el Govern de la Generalitat així com informar-se a  través dels mitjans de comunicació de l’evolució de la situació meteorològica”.

A la reunió del comitè tècnic també ha participat la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, el director Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, i  comandaments i tècnics del telèfon d’emergències 112 de Catalunya, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Sistema d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil de la Generalitat, Servei Meteorològic de Catalunya, Agència Catalana de l’Aigua, Creu Roja, Ferrocarrils de la Generalitat, Adif, Renfe, Endesa, Carreteres d ela Generalitat i Carreteras del Estado.

Es mantenen totes les alertes activades per l’episodi de vent, onatge, neu i pluja

Segons el Servei meteorològic de Catalunya, es tracta d’un temporal excepcional i insòlit pel mes de gener, per la combinació de quatre fenòmens de risc: Vent, onatge, neu i pluja. La neu ha començat aquest matí afectant les comarques de les Terres de l’Ebre i punts de l’interior de Girona i Catalunya Central tal i com estava previst. Amb el pas de les hores es preveu que la cota vagi pujant i es puguin mantenir les precipitacions en forma de neu en aquestes comarques.

Durant tot el dia, el vent seguirà bufant fort i afectarà al litoral i prelitoral amb ratxes per sobre dels 80 km/h i valors sostinguts, així com fort onatge a tot el litoral amb valors per sobre dels 7 metres.

Demà dimarts estarà marcat per pluges sostingudes i abundoses especialment a les comarques de l’extrem nord-est, comarques interiors de la Catalunya Central, així com l’extrem sud. A més, la neu podrà seguir caient a les cotes altes tant de la Catalunya central i extrem sud com també el Pirineu i prepirineu.