Informació general

Accident

Clam a Tarragona per exigir més seguretat i una millor comunicació dels incidents a la indústria química

Un dels ferits que es trobava en estat crític per l'explosió a la indústria química de la Canonja moria, ahir al vespre a l'Hospital Vall d'Hebron, i ja són tres les víctimes mortals

Per ACN

Imatge de la plaça de la Font de Tarragona plena de gom a gom amb motiu de la manifestació convocada per la Plataforma Cel Net, ahir al vespre
Imatge de la plaça de la Font de Tarragona plena de gom a gom amb motiu de la manifestació convocada per la Plataforma Cel Net, ahir al vespre | ACN (Roger Segura)

Més de 3.000 persones es van manifestar, ahir dimecres al vespre a Tarragona, per exigir més seguretat a la indústria química i una millor comunicació d'incidents com el d'aquest passat dimarts al polígon petroquímic sud. Convocats per la Plataforma Cel Net i el moviment Xarxa Sud, els manifestants es van aplegar a la plaça de la Font i es van desplaçar fins al davant de la seu de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Equipats amb mascaretes i pancartes, els concentrats van reclamar "menys impunitat i més seguretat" després de l'incident a IQOXE, que ja suma tres víctimes mortals i set ferits. La revisió dels protocols d'activació de les sirenes del PLASEQTA i l'exigència d'estudis epidemiològics i de la qualitat de l'aire també van centrar les reivindicacions.

Mor el ferit crític per l'explosió a la indústria química de la Canonja i ja són tres les víctimes mortals

Un dels ferits que es trobava en estat crític per l'explosió a la indústria química de la Canonja moria, ahir al vespre a l'Hospital Vall d'Hebron, segons van confirmar fonts del centre sanitari. La víctima és un treballador de l'empresa afectada, IQOXE, i va ser traslladat a Vall d'Hebron amb greus cremades al cos com a conseqüència de l'explosió. Amb aquesta ja són tres les víctimes mortals en l'accident. A causa de l'explosió, també va morir una persona al barri de Torreforta per l'impacte d'una planxa metàl·lica que va sortir disparada de la planta afectada i va fer caure el sostre de casa seva a tres quilòmetres de distància. La tercera víctima és un altre treballador de l'empresa, el cos del qual va ser localitzat pels Bombers ahir al matí.
A més, dos ferits més continuen ingressats, un a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, en estat molt greu, i un altre a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, que està greu però estable.

Comenta aquest article