Informació general

Participació ciutadana

L'Ajuntament impulsa l'Altaveu Ciutadà, un nou baròmetre d'opinió sobre temes municipals

El panell estarà format per un centenar de persones que vulguin aportar la seva opinió de manera totalment anònima a través de qüestionaris online

Per Berta Ruiz

Presentació de l'Altaveu Ciutadà, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Oliver Klein, Camí Mendoza, Coia Poblet i Blanca Garcia
Presentació de l'Altaveu Ciutadà, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Oliver Klein, Camí Mendoza, Coia Poblet i Blanca Garcia | Berta Ruiz

L'Ajuntament de Cambrils posa en marxa l'Altaveu Ciutadà per recollir opinions de la ciutadania sobre temes d’interès general i incorporar-les a la gestió municipal. Es tracta d’una eina de "participació ciutadana electrònica" que pretén fomentar la implicació dels veïns. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Participació, Oliver Klein, i les representants del gabinet CERES, Coia Poblet i Blanca Garcia.

Per un costat, l'alcaldessa va explicar que l'Ajuntament ja disposa de diferents mitjans de contacte amb el ciutadà i que ara es vol fer un pas més amb la posada en marxa d'aquest Altaveu Ciutadà d'acord amb els objectius de transparència i de bon govern. Segons Mendoza, es pretén analitzar les opinions de la ciutadania i encaminar l'acció de govern. Per la seva banda, el regidor Oliver Klein va recordar que la regidoria de Participació de Cambrils, creada fa 16 anys, va ser una de les pioneres i va posar en valor el desenvolupament d’una xarxa de centres cívics i de canals de comunicació amb les associacions. El regidor va assegurar que "no hi ha transparència sense participació" i que l’Altaveu és un pas més per aproximar l’administració a la ciutadania i incorporar al màxim el que pensa la ciutadania a la gestió municipal.

Qüestionaris online sobre temes d'interès municipal

Finalment, les representants del gabinet CERES van explicar el funcionament d’aquesta nova eina d’anàlisi i escolta activa que permetrà disposar d’un baròmetre d’opinió entorn temes d’interès a nivell municipal, facilitar la comunicació i interacció entre l’Ajuntament i la ciutadania i adaptar les actuacions municipals a les expectatives dels cambrilencs.

Segons va explicar Coia Poblet, l’Altaveu Ciutadà utilitza la metodologia "panell" basada en consultes periòdiques mitjançant qüestionaris online sobre les actuacions que du a terme l’Ajuntament, els temes que més preocupen i d'altres qüestions municipals. El panell estarà format per un centenar de persones que vulguin aportar la seva opinió de manera totalment anònima. Els cambrilencs que hi vulguin participar ja es poden inscriure a l’Altaveu través del web http://cambrils.altaveuciutada.cat. L’empresa CERES garanteix el tractament de les dades i preserva la confidencialitat de les persones voluntàries.

El panell no serà una mostra representativa però sí que es treballa per aconseguir una representació dels diferents perfils d’edat, gènere i zona de residència. Després de cada consulta, l’Ajuntament es compromet a fer un retorn de totes les aportacions a les persones participants i presentar els resultats a la població. Segons va comentar Poblet, l'objectiu és fer un parell de consultes a l'any.

Comenta aquest article