Informació general

Serveis

El president de Comaigua, Eduard Pellicer, aposta per impulsar el projecte de regeneració de l'aqüífer del Baix Camp

Eduard Pellicer ha fet una valoració de la interrupció del subministrament que es va produir el passat 3 de gener quan es va trencar una canonada principal del Consorci d'Aigües de Tarragona

Per Redacció

Imatge del president de Comaigua, Eduard Pellicer
Imatge del president de Comaigua, Eduard Pellicer | Cedida

El passat 3 de gener es va produir el trencament de la canonada principal del Consorci d'Aigües de Tarragona, al terme municipal de l'Ampolla. Arrel d'aquesta incidència, el president de Comaigua –Eduard Pellicer– ha volgut fer una valoració sobre aquesta interrupció del subministrament per part del Consorci d'Aigües de Tarragona. En un comunicat de premsa de Comaigua, Eduard Pellicer ha explicat que: "ja és sabut l'episodi del passat dia 3 de gener i el gran impacte que va tenir als consorciats afectant-los de forma molt significativa el seu funcionament normal. En el cas de l’àmbit de Comaigua, no tots els abastaments que gestionem tenen dependència del subministrament d’aigua en alta del Consorci, però en alguns casos, com són els de Cambrils, Vinyols i els Arcs, Castellvell del Camp, Albiol, l’Hospitalet de l’Infant i La Selva del Camp en tenen molta".

Segons ha manifestat el president de Comaigua, "aquesta interrupció de subministrament va provocar que s’empressin tots els recursos disponibles a nivell local. Els pous i captacions van ser activats i es van redistribuir les reserves d’aigua emmagatzemades dins els dipòsits de l’abastament per tal de poder donar la màxima continuïtat del servei a les xarxes d’abastament. Paral·lelament, es van haver d’ajustar també pressions de subministrament en alguns barris per tal d’optimitzar el recurs el màxim temps possible. Finalment, es van eliminar temporalment els regs municipals i es va fer una crida a la població sol·licitant fer un ús responsable del recursos ja que les previsions de restabliment del servei no van quedar definides fins ben passades 24 hores".

Impulsar el projecte de regeneració de l'aqüífer del Baix Camp

El president de Comaigua ha comentat que, "totes aquestes accions extraordinàries, les quals van tenir impacte econòmic, van ser suficients per poder superar aquest incident, amb una durada de prop de 40 hores. Volem agrair el comportament responsable dels usuaris així com la col·laboració dels Ajuntaments i la gestió de l’episodi dels membres de la societat Comaigua, que van aconseguir mantenir el servei malgrat que les condicions no eren gens favorables. Afortunadament, l’incident s’ha produït en una època de menor demanda que en el període estival. Si l’episodi hagués estat en aquest període difícilment s’hagués pogut garantir més de mig dia de subministrament en poblacions com Cambrils".

Davant la preocupació de la possible repetició d’aquesta greu incidència perquè la xarxa té més de 30 anys, queda palès, segons ha dit Eduard Pellicer, "cal incrementar la disponibilitat dels recursos locals i ser menys dependents de la compra d’aigua del Consorci. Per aconseguir-ho, cal seguir impulsant el projecte de regeneració de l’aqüífer del Baix Camp, que es va iniciar l’any passat i ja es disposa dels primers resultats i conclusions per a l’aprofitament d’aigua. Caldrà doncs, aprofundir amb tots els equipaments i tecnologia necessària per a fer-ho realitat el més aviat possible, sense deixar de banda tampoc la recuperació, dimensionament i equipament de captacions pròpies i adequació de la capacitat de reserva necessària".

Comenta aquest article