Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Necrològica

Mor Carles Barceló, l'exalcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Tarragona21.com / GDDCT

Imatge de Carles Barceló, exalcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Imatge de Carles Barceló, exalcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida (Diari de Tarragona)

L’exalcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant entre els anys 1987 i 1997, Carles Barceló i Vermet, ha mort als 82 anys d’edat. Barceló va ser l’alcalde que va viure la posada en marxa de la central nuclear Vandellòs-II quan feia poc temps que era alcalde, així com el rebateig oficial del nom del municipi, que l’any 1989 va passar de dir-se Vandellòs a Vandellòs i l'Hospitalet de l’Infant, reconeixent així la realitat i el pes demogràfic i econòmic de l’Hospitalet i alhora frenant algunes aspiracions segregacionistes del nucli de costa.

La notícia s’ha conegut a través de la formació Junts x Cat –hereva de CDC–, on milità un Barceló que va arribar a optar a presidir el comitè comarcal del partit als anys noranta. La seva trajectòria va estar molt lligada a les repercussions de l’entorn nuclear del seu municipi. Després de la posada en marxa de Vandellòs-II, que va començar a operar comercialment el 1988, junt als consistoris del voltant, es va crear un grup de pressió per tal d’aconseguir compensacions per la presència als seus termes municipals de dos reactors nuclears. Naixeria així l’Associació de Municipis Afectats per Centrals Nuclears -AMAC-.

També sota el seu mandat, l’any 1989, es va viure l’accident de Vandellòs-I, que acabaria amb un judici i penes administratives, i el tancament de la planta ordenat pel govern socialista de Felipe González. JuntsXCat, a través del seu perfil de Facebook, ha llençat un missatge de reconeixement de Carles Barceló. Fou també l’època de les inversions municipals en equipaments, millores en carrers i de la promoció turística de l’Hospitalet.