Informació general

Transport

El baixador Salou-PortAventura tindrà una nova connexió ferroviària, la R-17, en direcció Tarragona

Per altra banda, amb la posada en marxa del Corredor Mediterrani, la connexió entre Cambrils-Salou i PortAventura queda fora de servei

Per Redacció

Des del baixador Salou-PortAventura hi haurà connexió amb Tarragona amb la nova línia R-17
Des del baixador Salou-PortAventura hi haurà connexió amb Tarragona amb la nova línia R-17 | Cedida

Salou tindrà una nova connexió ferroviària a partir del dia 13 de gener amb la posada en marxa de la línia R-17 de Rodalies amb origen des de baixador de Salou-PortAventura en direcció Tarragona. Des d’aquest punt circularan 24 trens al dia entre anada i tornada, amb enllaços amb la R-16 des de Tarragona i en direcció cap a Barcelona. Aquesta nova línia R17 serà reforçada a l’estiu amb 2 serveis més en direcció Barcelona. Recordem que, amb la posada en marxa del Corredor Mediterrani, la connexió entre Cambrils-Salou i PortAventura queda fora de servei.

Per altra banda, els usuaris de l'estació Salou-PortAventura disposaran d’un servei de bus llançadora amb un total de 14 expedicions d’anada i tornada des de l’actual estació de Salou situada al carrer de Carles Roig fins al baixador Salou-PortAventura, a la vegada que disposaran d’un servei d’informadors en ambdues estacions. Al baixador de Salou-PortAventura hi haurà atenció al client entre les 6.30 h i les 22.30 h; i també s’instal·larà una màquina d’auto-venda que no estarà operativa fins el 20 de gener. A l’actual estació de Salou, des del 13 al 21 de gener hi haurà personal d’informació pels clients, entre les 7 i les 22 h.

L'Ajuntament de Salou havia demanat la construcció de l'estació Salou-PortAventura

Per altra banda, segons un comunicat emès pel consistori salouenc, "cal recordar que des de l’Ajuntament de Salou també es va insistir reiteradament en la necessitat de construir la nova estació de Salou-PortAventura; si bé aquesta petició va ser desatesa pel Govern central –anterior del PP–, generant un retard en la disposició i posada en marxa d’una instal·lació ferroviària que donés un servei de qualitat als usuaris".

Tanmateix, "Salou segueix reclamant amb urgència la construcció d’un ramal des de l’estació de Salou-PortAventura fins al ramal ferroviari procedent de Tarragona i que connecta amb la línia del Corredor, per reforçar la connectivitat de Salou dins del sistema ferroviari actual".

Comenta aquest article