Informació general

Infraestructures

Un total de dotze trens Talgo tindran parada a la nova estació de Cambrils (vegeu els nous horaris entre Cambrils i Barcelona)

Deu d'aquests trens Talgo són els que s'aturaven fins ara a l'estació de Salou

Per Lluís Rovira i Barenys

Tren Talgo aturat a l'estació de Cambrils el juny de 2017, en un viatge de prova
Tren Talgo aturat a l'estació de Cambrils el juny de 2017, en un viatge de prova | Lluís Rovira i Barenys

La pàgina de Renfe ja mostra els horaris dels serveis de tren des de la nova estació de Cambrils. El nombre de trens Regionals del tram Cambrils - Barcelona i Barcelona-Cambrils és el mateix que hi havia fins ara. Són 10 els trens regionals que durant un dia feiner aniran tant en un sentit com en sentit contrari. El que sí que s'incrementa notablement és l'aturada de trens Talgo que es passarà de dos al dia que hi havia fins ara a un total de dotze diaris, sis en direcció a Barcelona i uns altres sis en direcció a Tortosa. Aquests deu trens Talgo de més que a partir del proper dilluns s'aturaran a l'estació de Cambrils són els que fins ara s'aturaven a l'estació de Salou. Cal dir que el preu del tren Talgo és pràcticament el doble que el del tren Regional. Un trajecte de Cambrils a Barcelona o de Barcelona a Cambrils en trens Regionals se situa al voltant dels 10 euros mentre que amb el Talgo passa dels 20 euros.

No s'escurça la durada del trajecte

Ara bé, tal com mostra la pàgina de Renfe, la durada del trajecte no disminueix i fins i tot en algun cas s'incrementa algun minut més. La durada del trajecte amb el tren Regional oscil·la entre l'1,39 h, el més ràpid que és el que surt de l'estació de Cambrils a les 6,48h del matí i a les 14,48h del migdia, fins les gairebé dues hores que dura el trajecte amb la resta de trens Regionals. La durada del trajecte amb els Talgo oscil·la entre l'1,10h i l'1,35h.

Horaris dels trens amb sortida i arribada a la nova estació de Cambrils des de Barcelona, tal com els ha penjat Renfe a la seva pàgina web i que entraran en funcionament a partir del dilluns 13 de gener. Els dissabtes, diumenges i festius hi ha variacions en alguns d'aquests horaris de tren

 

Comenta aquest article