Informació general

Construcció

La construcció d'habitatge nou augmenta un 15% durant l'any 2019 a la demarcació de Tarragona

Durant l'any 2019 es van construir un total de 1.007 habitatges nous a la província, segons dades del COAATT

Per Redacció

Imatge d'un bloc de pisos en construcció
Imatge d'un bloc de pisos en construcció | Cedida

Es manté la tendència de recuperació lenta al sector de la construcció que ha tancat l’any 2019 amb un creixement moderat tant en el nombre d’obres noves com a les intervencions de rehabilitació d’habitatges a les comarques de Tarragona. Segons les dades del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), l’any passat es van construir a la província un total del 1.007 habitatges nous, un increment del 15,48% respecte les dades de l’any 2018. La inversió en noves promocions va arribar als 120 milions d'euros incrementant-se en un 10% respecte a l’exercici anterior i quasi doblant les dades de l’any 2017.

Curiosament, el nombre d’obres de nova planta va baixar un 6% l’any passat, però aquesta davallada respon al fet que les obres realitzades han estat de major importància ja que contenien més habitatges de mitjana i d’aquí que es produeixi l’increment final del nombre d’habitatges.

Per altra part, segons les mateixes dades del COAATT, la rehabilitació segueix ajudant al sector que en tots aquests anys de crisi ha trobat en aquesta una salvació. L’any 2019, el nombre de rehabilitacions a les comarques de Tarragona va augmentar un 7% respecte l’any anterior i en total se’n van fer 897. D’aquestes, 244 van ser rehabilitacions d’habitatges unifamiliars, 445 en blocs d’habitatges, 28 en espais d’oficines i 19 a zones d’ús industrial. Com és habitual, el Tarragonès i el Baix Camp lideren el rànquing d’actuacions de rehabilitació seguides per la comarca del Baix Penedès.

L’any 2019, l’activitat professional al sector de la construcció va baixar un 3% conservant valors similars als de l’any 2018. Es van fer més direccions d’obra i es van redactar més projectes de rehabilitació però, en canvi, va baixar el nombre de certificats d’habitabilitat, els d’eficiència i les inspeccions tècniques d’edificis (ITE).

Comenta aquest article