Informació general

Política

L'oposició carrega contra un equip de govern «caòtic, descohesionat i sense rumb», com a balanç dels sis primers mesos de mandat

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de l'opisició, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Josep M. Vallès, Joan M. Artigau, Ana López, Juan Carlos Romera, David Chatelain i Ingrid Duch
Roda de premsa de l'opisició, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Josep M. Vallès, Joan M. Artigau, Ana López, Juan Carlos Romera, David Chatelain i Ingrid Duch | Berta Ruiz

L'oposició en bloc va carregar, ahir al matí en roda de premsa, contra l'equip de govern en el balanç dels primers sis mesos de govern. A la roda de premsa hi van comparèixer el portaveu de Cs –Juan Carlos Romera–, la portaveu del PSC –Ana López–, el portaveu del PP –David Chatelain–, el regidor no adscrit –Joan M. Artigau–, així com els dos regidors socialistes Josep M. Vallès i Ingrid Duch. Tots van coincidir en qualificar l'actual equip de govern com a "caòtic, descohesionat i sense rumb".

Juan Carlos Romera (Cs): "Cambrils viu una situació d'excepcionalitat"

En una primera intervenció, el regidor de Cs –Juan Carlos Romera– va afirmar que, "Cambrils viu una situació d'excepcionalitat perquè en sis mesos hem tingut més plens extraordinaris que ordinaris. Aquest govern va a la deriva sense ningú al capdavant. Ara decideixen comprar –de forma urgent– un immoble (el celler de la Cooperativa) sense tenir clar el destí d'aquesta inversió. Acabem l'any 2019 sense pressupost i amb una gran certesa econòmica; les ordenances fiscals no proposen cap incentiu pels cambrilencs ni per a les empreses i han incrementat un 14% la taxa d'escombraries".

Ana López (PSC): "Funcionen a cop d'improvisació"

Per la seva part, la portaveu del PSC –Ana López– també va criticar "la mala política del govern" i que no hagi tingut en comptes les propostes "raonables" presentades pel PSC i pel PP per evitar una pujada del 14% de la taxa d'escombraries. "Encara no hi ha pressupost; compren el celler que no calia perquè ja està protegit i tampoc entenem tantes presses en fer-ho. Tot plegat és un desgavell! Les ordenances tampoc han complert amb les expectatives: han tirat pel camí dret i l'únic que han fet és pujar un 14% la taxa d'escombraries". Per altra banda, López va comentar que, "notes el despreci –vers les propostes de l'oposició– el desinterès i que funcionen a cop d'improvisació. Ens sentim impotents". López també es va mostrar crítica amb "la manca de lideratge", tant per part de l'alcaldessa com dels diferents portaveus i la descohesió dins de l'equip de govern.

David Chatelain (PP): "És un caos i un descontrol"

El portaveu del PP –David Chatelain– va qualificar el govern de "caos i de descontrol" i va criticar els nombrosos plens extraordinaris que s'han celebrat, "una mostra d'improvisació". Per altra banda, segons va dir el regidor popular, a partir d'ara s'ha canviat el criteri per a presentar al·legacions: "s'han canviat les regles del joc a mig partit" i només es podran presentar al·legacions durant la fase d'elaboració del pressupost. Per tot plegat, Chatelain va lamentar l'escassa voluntat d'arribar a consensos i que el govern no escolti les propostes de l'oposició. També es va referir a la pujada del 14% de la taxa d'escombraries i a les propostes que es van presentar tant des del seu partit com des del PSC. Per altra banda, Chatelain va anunciar que si la RLT s'acaba tirant endavant "no sortiran els números, perquè suposarà un increment d'entre 2 i 3 milions d'euros en el capítol de Personal". Sobre el PAM, Chatelain va comentar que l'equip de govern no s'acaba de posar d'acord i que es "barallen per les despeses". Tot plegat, segons el portaveu del PP, "és un govern de difícil encaix per la seva falta de cohesió; tenen molta pressa per alguns casos i molta laxitud per altres".

Joan M. Artigau (no adscrit): "El lema de "Sit and talk" també hauria d'estar a la sala de plens"

El regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va ratificar les paraules dels seus companys de l'oposició i va afegir que, "aquest pacte de govern fet en menys de 24 hores no tenia cap sentit. No es posen d'acord i, menys, amb el pressupost. S'esbatussen i s'agafen del ganyot –parlant popularment– i així no pot funcionar un ajuntament. El lema de "Sit and talk" també hauria d'estar a la sala de plens, perquè alguns sembla que només ens hi puguem asseure i escoltar. Les propostes de l'oposició ni s'escoltin i es rebutgen. Dignitat zero d'aquest govern de Cambrils".

Comenta aquest article