Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Política

El PSC i Cs signen el seu pacte de govern per al mandat 2019-2023 a l'Ajunament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Pacte entre les formacions del PSC i Cs a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Pacte entre les formacions del PSC i Cs a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Els grups municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP) i de Ciutadans (Cs) van fer públic, ahir, el seu pacte de govern a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per al mandat 2019-2023. Aquest acord els permetrà configurar una majoria absoluta al consistori, “necessària per a garantir el manteniment de l’estabilitat; el bon govern i la seguretat d’un equip que ha de pensar i actuar per a tothom”, segons van argumentar l’alcalde, Alfons Garcia; i el portaveu de Cs, Tomás Díaz.

Així doncs, l’equip de govern de l’Ajuntament estarà integrat pels 6 regidors que va obtenir el PSC-CP, després de guanyar les eleccions municipals del 26 de maig, i pel regidor que va aconseguir Cs. En l’oposició hi quedaran els grups municipals de JxCat (amb dues regidores), la FIC (amb una regidora), ERC (amb una regidora), la CUP (amb un regidor) i el PP (amb una regidora).

L’alcalde, Alfons Garcia, nomenarà regidor delegat de Seguretat i Protecció Civil i regidor delegat d’Infraestructures Generals i Mobilitat al portaveu del grup municipal de Cs, Tomás Díaz Crucera. El batlle també realitzarà les modificacions necessàries en l’actual Cartipàs Municipal per complir el pactat.

Els grups municipals del PSC i de Cs han decidit signar aquest acord per comptar amb un “govern ferm, responsable i fort”, segons han esgrimit les dues parts. L’acord, tal com han afegit, té “la finalitat d’enfortir el progrés social i econòmic del municipi, i de fer-ho des de la lleialtat institucional i el respecte a l’autonomia de cadascun dels grups municipals i el seu dret a la discrepància i a la legítima diferència”.

A més, el pacte de govern “beu de les coincidències programàtiques de les dues formacions polítiques, que es plasmen en els següents punts”, segons han detallat:

1. Transparència i bon govern: garantir i afavorir la informació i la participació ciutadana

2. Dinamitzar l’activitat econòmica: generar ocupació i establir sinergies entre el teixit empresarial i les institucions

3. Impulsar el creixement i desenvolupament de les pimes i autònoms mitjançant la implementació i utilització de les noves tecnologies

4. Mantenir i incrementar les polítiques socials: prestar la major atenció a les persones i col·lectius més desafavorits

5. Altres mesures:

a. Compromís per la lleialtat institucional. L’equip de govern municipal es compromet a garantir la neutralitat ideològica de l’espai públic en el municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

b. Simplificar les ordenances municipals per fer-les més eficients.

c. Millorar i modernitzar l’enllumenat del municipi, buscant l’eficiència energètica, l’estalvi dels costos i minimitzant la contaminació lumínica.

d. Treballar en un pla de mobilitat del municipi, avançant en l’eliminació de les barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat.

e. Impulsar la integració ferroviària en l’Hospitalet de l’Infant.

f. Promoure l’organització d’esdeveniments culturals, gastronòmics i esportius que atreguin gent a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i siguin font del turisme.

g. Desenvolupar i impulsar el turisme en el municipi, potenciar la promoció nacional i internacional dels recursos turístics de costa i d’interior en relació permanent amb l’empresariat local.

“Aquesta etapa que comença ara té com a principal objectiu resoldre els problemes reals de la ciutadania de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, treballant activament per la convivència, la cohesió i la justícia social”, han conclòs

Comenta aquest article