Cultura

Literatura

Ana M. Franquet: «A totes les novel·les que faig, l'amor no hi pot faltar»

Per Berta Ruiz

Ana M. Franquet amb la seva darrera novel·la "Más que odio, maldad II. Fantasmas del pasado"
Ana M. Franquet amb la seva darrera novel·la "Más que odio, maldad II. Fantasmas del pasado" | Berta Ruiz

El Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, la presentació del llibre "Más que odio, maldad II. Fantasmas del pasado" d'Ana M. Franquet. L'acte va comptar amb la presència del regidor de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana, Oliver Klein. Després que el novembre de 2018, Ana M. Franquet presentés la seva primera novel·la titulada "Más que odio, maldad" –amb la que debutava com a escriptora–, ara, arriba la segona part d'aquesta obra. Una història emmarcada en la II Guerra Mundial en la què s'hi combinen ingredients com l'odi, la maldat, les traïcions i l'amor.

Com en la primera part, el relat s'emmarca en la II Guerra Mundial, "però la història no és precisament de guerra. Tracta d'uns esdeveniments que van viure diferents persones". En aquesta segona part, la novel·la és una continuació de l'anterior. Segons va comentar Ana M. Franquet a revistacambrils.cat "la primera novel·la va tenir molt bona acceptació i són els lectors els que em van demanar que volien saber una mica més i volien una continuació. Vaig deixar aparcada una altra novel·la que estava fent i vaig fer aquesta segona part en la què amplio amb material de la primera. Tot i que fa poc que està publicada, les persones que l'han llegit ja m'han dit que ha agradat molt. Espero que agradi, que desperti els sentiments que jo escric. Quan els lectors em parlen dels personatges veig que s'han involucrat en el llibre, que han entrat dins de la història, que han sentit el que jo volia transmetre i que han captat la sensibilitat. En aquesta segona crec que està passant el mateix, de moment, estic molt contenta amb el resultat".

"Jo estic enamorada de l'amor"

Per a l'Ana M. Franquet, un dels temes clau en les seves obres és l'amor. "A totes les novel·les que faig, encara que siguin terrorífiques, l'amor no hi pot faltar. Jo estic enamorada de l'amor i no hi pot faltar en cap novel·la encara que hi passin barbaritats. Crec que a la segona part, l'amor ha fet sentir moltes emocions. Dir el que sento, sense adornar-no, tant a la primera com a la segona. Aquesta novel·la és molt fàcil de llegir. De fet, avui, dues persones m'han dit que s'han enganxat, que és una novel·la que si comences a llegir-la, vols saber com acaba i has de seguir llegir. Això, és el que fa il·lusió". A més, cal dir que aquesta segona part, participarà en un concurs literari.

Per altra banda, la seva afició per l'escriptura no s'atura. Ana M. Franquet ja està immersa en d'altres projectes literaris. De moment, està treballant en una obra de ciència ficció que, segons va dir, "és tot un repte i un canvi radical de gènere al que he fet fins ara". També té una altra novel·la a mitges i una tercera que parlarà sobre uns fets reals.

Comenta aquest article