Esports

Atletisme

Una medalla d'or i una altra de bronze per a les atletes Sofia Rubio i Diana Ladrón al campionat territorial de proves combinades

Per Pere Ferrando

Sofia Rubio en una prova de salt d'alçada
Sofia Rubio en una prova de salt d'alçada | Cedida

El passat cap de setmana es va disputar a l’Estadi d’Atletisme de Cambrils el Campionat Territorial de Proves Combinades d’Hivern en les categories S-14, S-16, S-18, S-20 i absolut. Set van ser els participants del Club Atletisme Cambrils que van assolir una magnífica estadística:

 • 2 medalles: 1 d’or i 1 de bronze

 • 2 Rècords de Cambrils S-14

 • 10 Marques mínimes per a participar als Campionats de Catalunya respectius

 • 20 Marques Personals

Sofia Rubio guanyava la medalla d’or a la categoria S-14 amb un total de 1.958 punts. Fet que suposava ser marca personal, Rècord de Cambrils i mínima de participació al Campionat de Catalunya. També va assolir el Rècord de Cambrils de la categoria al salt d'alçada amb una marca de 1.57 m. i marca personal als 60 m. tanques i al llançament de pes.

Diana Ladrón guanyava la medalla de bronze a la categoria S-16, amb una marca de 2.124 punts. Assolia marques personals a les proves de 600 m. llisos, salt d’alçada i llançament de pes. En aquesta darrera prova també assolia la marca mínima de participació al Campionat de Catalunya.

Els parcials de les medallistes van ser els següents :

 • SOFIA RUBIO Tetratló S-14 OR 1.958 punts Rècord Cambrils

 • DIANA LADRÓN Pentatló S-16 BRONZE 2.124 punts

Control Hivern

Paral·lelament tenia lloc el Control Hivern, dirigit fonamentalment a categories d'iniciació.

Els resultats més destacats van ser les victòries de la Noa Anton als 60 m.ll. S-10, l'Aina Ferré als 60 m. tanques S-12 i Astrid Arias als 60 m.ll. S-16. Tant l'Aina com l'Astrid van assolir marques personals.

52è. Trofeu Salceda Castells

Per altra banda, el passat diumenge 8 de desembre es va disputar el 52è Trofeu Salceda i Castells, un trofeu que s'ha consolidat com un referent de curses de fons a l'estadi d'atletisme. Les distàncies coincideixen amb les de proves incloses al reglament, pel que els atletes podien aprofitar per fer marques personals, mínimes per a participar a Campionats Nacionals de les seves respectives categories i, si s'esqueia, batre algun que altre Rècord.

L'organització va anar a càrrec del Club Atletisme Cambrils amb el suport de diverses institucions i aportacions d’entitats privades. Aquesta competició va aplegar una participació de vora 100 atletes provinents de forces indrets de la geografia catalana, repartits en 18 categories dins les vessants masculina i femenina.

Tanmateix, es va tornar a fer coincidir amb la Diada de la Marató de TV3. D'aquesta manera, la competició es constituïa en un element més d'una jornada solidaria amb una causa social com era enguany la lluita contra les malalties minoritàries. Al final de la competició oficial es va organitzar una cursa solidària on els participants disputaven la distància de 1.000 m. Les diverses curses es van anar succeint pel sintètic de l’estadi d’atletisme, marcades pel bon temps que va ser present durant tota la competició.

El més destacat a nivell local van ser els 7 podis assolits, 4 d’ells amb l’afegit de ser guanyadors de la seva categoria. Cal destacar la victòria de dues germanes, la Maria i l'Emma Taggi, cadascuna a la seva categoria.

A més, la Maria Taggi, amb un temps de 10'56"98 als 3.000 m. llisos, assolia el Rècord de Cambrils i la marca mínima de participació al Campionat de Catalunya i al Campionat d'Espanya. I l'Emma la mínima de participació al Campionat de Catalunya de pista coberta en la distància de 2.000 m. llisos..

Els millors classificats de cada categoria van ser :

QUADRE DE MILLORS CLASSIFICATS LOCALS

 • MÀSTER FEMENÍ: ANNA RIU 1a. Classificada

 • ABSOLUT FEMENÍ: ELISA LAGUNA 1a. Classificada

 • S-16 FEMENÍ: MARIA TAGGI 1a. Classificada

 • S-14 FEMENÍ: EMMA TAGGI 1a. Classificada

 • S-12 MASCULÍ: JOEL FERNÁNDEZ 2n. Classificat

 • S-12 FEMENÍ: ZOE DORADO 3a. Classificada

 • S-10 FEMENÍ: CARLA CUESTA 2a. Classificada

Comenta aquest article