Societat

Festa Major

La professó de la Immaculada centra els actes festius de la diada de la Festa Major

La professó va recórrer els carrers del Barri Antic i un cop arribada de nou a la plaça de l'Església de Santa Maria els elements festius van fer les seves actuacions davant la gent

Per Lluís Rovira i Barenys

Ballada de gegants a la plaça de l'Església de Santa Maria, ahir al matí
Ballada de gegants a la plaça de l'Església de Santa Maria, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

La professó de la Immaculada va centrar la matinal festiva de la Diada de la Festa Major, ahir diumenge. Després de la Missa Major a la parròquia de Santa Maria, la professó es va posar en marxa encapçalada pels Cop de Cap i els Nyanyos amb el seu ritme timbaler. A continuació seguien la Farnaqueta; els nanos que van comptar amb una bona colla de noves incorporacions; els gegantons Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones i els quatre gegants cambrilencs, el Pere i la Camí i l'Ermengol i la Magdalena. Darrere dels elements de Tota l'Endenga desfilava la colla castellera dels Xiquets de Cambrils i els diferents grups del Ball de Bastons i, seguidament, la imatge de la Verge acompanyada pels mossens i les autoritats. Tancava el seguici religiós-festiu la cobla Ministrers de Cambrils. La professó va baixar pel carrer de les Creus i va enfilar el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, carrer Major, carrer del Forn i de nou el carrer de les Creus fins arribar al punt de partida, la plaça de l'Església de Santa Maria. En aquest punt els elements festius van fer les seves actuacions i un cop enllestides es va donar per acabada la matinal de Festa Major.

Els actes de Festa major van continuar a la tarda amb el concert i ball, al Palau Municipal d'Esports, a càrrec de l'orquestra Selvatana.