Cultura

Reconeixement

L'Ajuntament de Cambrils lliura la distinció honorífica al Centre d'Estudis Cambrilencs

Per Manel Tarés

Foto de grup dels membres del Centre d'Estudis Cambrilencs juntament amb l'alcaldessa Camí Mendoza, el passat dijous
Foto de grup dels membres del Centre d'Estudis Cambrilencs juntament amb l'alcaldessa Camí Mendoza, el passat dijous | Berta Ruiz

El passat dijous, a les set del vespre, el president del Centre d'Estudis Cambrilencs, Josep Pedrell i Font, va rebre de mà de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la Distinció Honorífica que l’Ajuntament de Cambrils ha decidit atorgar a l’entitat precisament en el seu quarantè aniversari. Durant l’acte, que va tenir lloc a la Sala de Plens, Camí Mendoza va justificar l’entrega de la distinció al Centre d’Estudis Cambrilencs "per la seva implicació amb el patrimoni cultural cambrilenc i el seu compromís ferm amb Cambrils". Al mateix temps, l’alcaldessa va destacar la important tasca de restauració del patrimoni arquitectònic local realitzada per l’entitat, posant com a exemple la torre de l’ermita, així com la creació d’una col·lecció formada per més de 2.500 objectes inventariats procedents de donacions, cessions i adquisicions, formada per peces etnogràfiques, arqueològiques, numismàtiques, documentals i d’altra índole. Actualment, aquest fons està integrat en dipòsit del Museu d’Història de Cambrils.

En la seva intervenció, Pedrell va tenir notes d’agraïment tant per l’actual consistori com pels precedents al llarg dels quaranta anys d’història de l’entitat degana de la preservació i la divulgació del patrimoni de Cambrils. No va oblidar d’esmentar la tasca exercida pel primer president de l’entitat, Josep Maria Recasens i Colom, que ocupà el càrrec durant més de trenta anys, i pel qui en fou el segon president, Ramon Ortiga i Vidal, traspassat fa dos anys. D’altra banda, Pedrell també va voler reivindicar la necessitat de disposar d’un espai prou ampli habilitat per a museu, on exhibir en les condicions adequades la col·lecció de l’entitat. En aquest sentit, va animar l’actual Ajuntament a prendre-s’ho com un repte.

L’acte va acabar amb l’excel·lent interpretació de tres peces musicals a càrrec del quartet de corda de l’Escola Municipal de Música de Cambrils.