Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Premi Xavier Dupré

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l'Infant atorga el I Premi Xavier Dupré

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant atorga el I Premi Xavier Dupré a David Garcia i Rubert

Per Redacció

I Premi Xavier Dupré a David Garcia i Rubert
I Premi Xavier Dupré a David Garcia i Rubert | Cedida

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) ha atorgat el I Premi Xavier Dupré al Dr. David Garcia i Rubert, professor agregat de la secció d’arqueologia de la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica (GRAP) de la UB, pel seu estudi de les antefixes, recentment recuperades a l’Hospitalet de l’Infant, que ha aprofundit en la línia d’investigació iniciada per en Xavier Dupré.

Cal tenir en compte que el CELHI va crear aquest guardó amb l’objectiu de reconèixer el treball de qui aporta a noves vies de recerca en relació al patrimoni històric, natural i cultural del municipi. Amb aquest premi, aquesta entitat local pretén també retre homenatge a Xavier Dupré i Raventós, que amb el treball que va fer sobre l’antefixa trobada durant les obres de reforma de l’Hospital del Coll de Balaguer l’any 1991, va formular una hipòtesi sobre un enclavament grec al poble de l’Hospitalet de l’Infant, que feia les funcions d’empori comercial.

L’acte del lliurament del Premi va tenir lloc el dissabte 30 de novembre, al Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, en el marc de la V Festa d’hivern del CELHI, i va comptar amb l’assistència de l’ex director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Francesc Tarrats, i amb el suport de Xavier Aquilué, director científic del Centre Iberia Graeca-Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Comenta aquest article