Cultura

Exposició

L'artista Eloy Guerra presenta l'exposició «Actink», una col·lecció de retrats d'actors amb la tècnica del puntillisme

Per Berta Ruiz

Eloy Guerra al costat d'alguns dels seus quadres de l'exposició instal·lada a la Sala Àmbits
Eloy Guerra al costat d'alguns dels seus quadres de l'exposició instal·lada a la Sala Àmbits | Berta Ruiz

L'artista Eloy Guerra va inaugurar, el passat divendres al vespre a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l'exposició de dibuix puntillista titulada "Actink". Després de treballar amb diferents tècniques i suports, Eloy Guerra centra aquesta col·lecció en la tinta i combina dues de les seves grans passions: la pintura i el cinema. La tècnica que usa és la del puntillisme, en blanc i negre –amb algun toc de color, habitualment el vermell– i el suport és en paper. Tots són retrats d'actors de cinema –Susan Sarandon, Natalie Portman, Halle Berry, Robin Williams, Meryl Streep, Robert De Niro, Clint Eastwood, entre d'altres– amb un estil perfectament realista i amb una mida de gran format.

Segons va explicar Eloy Guerra a revistacambrils.cat, "porto tres anys treballant en aquesta col·lecció, tot i que la vaig combinant amb la feina i d'altres creacions. L'he anat fent poc a poc. Són estrelles de cinema perquè jo treballo en el món del cinema –sóc director d'art– i són actors que he vist des de petit i fins ara. Tots ells són referents per a mi, per les seves pel·lícules i també ells com a actors". Pel que fa a la tècnica del puntillisme, Guerra va comentar que, "marco bé la imatge –un esbòs en llapis– i començo a puntejar, per contrastos i amb ombres com una mena de tatuatge realista. Tampoc vull fer les coses mil·limètricament seguint la foto. De fet, moltes vegades no segueixo el patró dels cabells i ho deixo fluir una mica al meu ritme, per no tornar-me boig amb el quadre". En certa manera, la idea va sorgir veient una foto de molt a prop: "els píxels d'una imatge acaben sent els punts del quadre amb la tècnica del puntillisme".

L'artista –nascut a Pradell de la Teixeta– també treballa molts d'altres suports com el cartró, el vidre, l'acrílic, el llapis... Aquesta és la primera vegada que s'exposa aquesta col·lecció, "perquè porta molt de temps, és molt dedicat i suposa moltes hores de feina". La mostra es podrà visitar a la Sala Àmbits fins el proper 28 de gener.

Alguns dels quadres de l'exposició fets amb la tècnica del puntillisme. A dalt, l'actor Robin Williams i, a sota, Clint Eastwood

 

Comenta aquest article