Tema del mes

Josep M. Pagès, coordinador de TV Cambrils: “TV Cambrils estarà en condicions d’oferir la seva quota de televisió digital abans de l’estiu”

Per Judit Pinazo



Josep M. Pagès, coordinador de TV Cambrils, al plató de la televisió
Josep M. Pagès és, des de fa poc més d’un mes el coordinador de TV Cambrils. Pagès, compta amb una experiència dilatada dins del món televisiu local. La seva experiència al Camp de Tarragona es va iniciar ara fa 10 anys a Tàrraco Visió com a director. A partir d’aquí la seva experiència en el món televisiu a la zona del Camp de Tarragona ha estat ininterrompuda. Va ser un dels impulsors del canal de Tarragona Més TV, ara convertit en Canal Català TV, i va ser el creador i també impulsor del canal de televisió de la Selva del Camp, TV La Selva - Canal Camp. Tot i que és periodista, la seva experiència en el món televisiu l’ha apropat més al vessant tècnic de la professió, per aquest motiu i prefereix definir-se o identificar-se com a realitzador.

La teva experiència més recent ha estat dirigir la televisió de la Selva del Camp. Quines semblances té amb el model televisiu de TV Cambrils?

Semblances, ben poques. Els continguts de TV La Selva - Canal Camp són tots gravats, no hi ha programació en directe. És un sistema de notícies que es va concebre com a format de no opinió, és a dir, imatges sense veu en off on només parlen els protagonistes de la notícia. Es tracta que les persones protagonitzin les informacions. Aquest és un format poc utilitzat al nostre país, però molt habitual als Estats Units i al Canadà, on s’anomena comunity televisions. Aquest format s’utilitza en municipis petits. En el cas de la Selva del Camp, tant per l’àrea de cobertura com pel nombre d’habitants, la televisió no podia tenir grans programes.

Un model que no és aplicable a Cambrils...

Clarament no. Per aquest motiu vam pensar en posar en marxa una altre tipus de sistema. Si a la Selva del Camp tenim una programació basada en les notícies, aquí el que tenim és un plató que serveix d’aparador, que pretenem que sigui l’aparador econòmic, social i individual de les gestes locals més remarcables i de tot allò que esdevingui informació, que avui en dia és pràcticament tot. Nosaltres hem creat el plató per tal de fer directes i d’alguna manera també segmentem el que en un futur serà la TDT.

Quin paper tindrà la televisió de la Selva quan es posin en marxa emissions digitals?

Les peces que es treballen a TV La Selva - Canal Camp un cop estigui en marxa la TDCAMP es treballaran de la mateixa manera que es fa ara, però la diferència és que des de Cambrils s’organitzarà el conjunt general de l’emissora i serà qui determini què s’inclou.

Per quan estan previstes les emissions digitals al municipi?

TV Cambrils estarà en condicions d’oferir la seva quota de televisió digital, que és de quatre hores diàries, abans de l’estiu. Nosaltres ja podem dir amb garanties que podrem oferir aquest producte, d’altres no. Un cop es posi en marxa la TDCAMP, cal tenir en compte que la Selva del Camp i Cambrils fan majoria, i per això des d’aquí es portarà una mica la iniciativa. Per altra banda, s’ha de considerar que Robert Benaiges és el president de la TDCAMP, per tant, és aquí a Cambrils des d’on es liderarà. En funció del que nosaltres determinem a Cambrils, després haurem de tenir tractes amb els altres socis del Consorci.

Com s’organitzarà la programació?

Encara està per definir i les possibilitats són moltes, però el que està clar és que qui té la última paraula és Cambrils i això ha quedat clar des de tots els sectors. Aquí s’hauran d’imposar criteris tècnics, ja que no només és una qüestió política. Si no es pensa en criteris tècnics és molt complicat i els altres vessants són els que poden portar problemes. Cambrils ja ha començat a treballar, a diferència de moltes altres televisions que s’han de posar en marxa al Camp de Tarragona, que encara estan en fase inicial i no han posat en marxa res, i la data límit imposada pel Ministeri cada vegada està més a prop. Per això nosaltres estem segurs que abans de l’estiu podrem garantir l’emissió de la quota digital, de quatre hores. Entre TV Cambrils i TV La Selva es podran garantir els continguts per a aquestes quatre hores.

De moment, quina programació oferirà TV Cambrils?

El proper 30 de gener es posarà en marxa l’hora diària real de programació que ens havíem marcat. Actualment treballen conjuntament els professionals de la ràdio i els que han entrat de nou per al projecte de la televisió. Un cop tinguem aquesta hora plena, que tenim previst realitzar-ho a partir del 30 de gener, anirem ampliant la programació en els propers quatre o cinc mesos. Tot i que actualment ja hi ha dies en què passem d’una hora. El que no volem, i ho haguéssim pogut fer des d’un inici, és omplir espais amb informacions que no siguin de Cambrils. Anirem enriquint els continguts progressivament i per això a poc a poc també anirem augmentant una mica més l’equip. Tindrem alguns col·laboradors que realitzaran espais en concret i per a alguns esdeveniments treballarem amb productores externes, ja que no podem arribar a tot.

Hi ha projectes de futur definits?

Si les coses anessin bé, i crec que van en la direcció adequada, tenim pensades algunes propostes de programació. S’ha pensat en espais esportius, que parlin sobre el mar, sobre gastronomia o un espai dedicat al temps. La televisió es veu a bona part del Baix Camp i tenim un públic potencial de 170.000 espectadors, per això la programació que oferim ha de ser un bon aparador del municipi. Aquests tipus de continguts són els que donaran la forma total a l’espai informatiu Cambrils Avui, que avui compta amb l’espai d’informatiu i l’espai de l’entrevista.

Comenta aquest article