Esports

Futbol base

Prop de 700 esportistes de 48 equips base participaran al XIV Torneig de Futbol 7 Vila de Cambrils

La competició organitzada per l’UCF Cambrils comptarà amb clubs de primera divisió com el Barcelona, el Reial Madrid o l’Espanyol, el proper 6 de desembre

Per Berta Ruiz

Presentació del Torneig de futbol 7, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Francisco Javier Ferre, Camí Mendoza, Natàlia Pleguezuelos i David Sánchez
Presentació del Torneig de futbol 7, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Francisco Javier Ferre, Camí Mendoza, Natàlia Pleguezuelos i David Sánchez | Berta Ruiz

Prop de 700 esportistes de 48 equips de les categories pre-benjamí, benjamí i aleví participaran al XIV Torneig de Futbol 7 Vila de Cambrils organitzat per l’UCF Cambrils, que es disputarà el divendres 6 de desembre als tres camps de futbol de la Zona Esportiva Municipal. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; el president de l’UCF Cambrils, Francisco Javier Ferre, i el director esportiu del club i del torneig, David Sánchez, van presentar ahir la competició, que comptarà amb cinc clubs de futbol de primera divisió de tot l’Estat.

Com a novetat destacada, enguany per primera vegada el Reial Madrid jugarà el torneig de Cambrils –en la categoria aleví– i el FC Barcelona hi participarà en les tres categories. Els altres clubs de primera divisió que sortiran al camp seran el RCD Espanyol, el Vila-real CF i el Levante FC. A més, hi participaran clubs i entitats amb escoles de futbol d’alt nivell com poden ser el Girona CF, el Nàstic, el Reus Deportiu, el Gimnàstic de Manresa, el Lleida Esportiu, el Damm i Cornellà, i nou equips de l’UCF Cambrils.

A cada categoria hi competiran 16 equips repartits en quatre grups. El torneig començarà a les 9.30 hores del matí i durant tota la matinal es disputaran les primeres eliminatòries a través del sistema de lligueta. Els dos primers classificats passaran als vuitens de final. Està previst que a partir de les 18.20 hores comencin les diferents finals. Cada categoria jugarà a un camp diferent de la zona esportiva.

Foment de l'esport base

L’alcaldessa de Cambrils va assegurar que el torneig contribueix a fomentar l’esport base i atraure visitants al municipi i va explicar que la coincidència amb la Festa Major de la Immaculada i les Jornades Gastronòmiques del Romesco serà una bona oportunitat per donar a conèixer les tradicions i la cuina cambrilenca. La regidora d’Esports va destacar el nivell dels equips participants i l’aposta de l’Ajuntament per potenciar activitats i esdeveniment que reforcen el binomi esport i turisme. Des del 2013 Cambrils té el Certificat en Destinació de Turisme Esportiu, que atorga la Generalitat de Catalunya als municipis de Catalunya que disposen d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. Actualment el turisme esportiu al municipi mou més de 30.000 esportistes l’any i s’organitzen més de 70 esdeveniments esportius de la mà d’entitats locals, empreses i altres agents.

El president i el director tècnic de l’UCF van agrair el suport del Departament d’Esports de l’Ajuntament i es van mostrar satisfets d’haver aconseguit atraure a la cita grans clubs que tenen moltes peticions –com per exemple el Reial Madrid– i, d’aquesta manera, donar als jugadors l’oportunitat de jugar amb equips de primera divisió. El director tècnic va afirmar que aquesta fita és el resultat del bon treball de la junta directiva, coordinadors, entrenadors i l’Ajuntament per cuidar tots els detalls de l’organització i fer que els clubs vulguin repetir.

Comenta aquest article