Rem

El Club Rem Cambrils competeix a la primera regata de la Lliga Catalana de llarga distància a Badalona

Expedicó de Rem Cambrils a la regata de Badalona
Expedicó de Rem Cambrils a la regata de Badalona | Antoni Font

El passat diumenge 17 de novembre, al Port de Badalona, es va disputar la 1a Regata de la Lliga Catalana de llarga distància (4.000 metres). Organitzada per la Federació Catalana de Rem, amb la col·laboració del Club de Rem de Badalona i de Marina de Badalona, aquesta nova modalitat de competició d’hivern consta només de tres regates. Tot i que inicialment es va dissenyar amb un recorregut teòric de 4.000 metres (quatre llargs de 1.000 m, amb tres ciavogues), finalment i a causa de la ubicació final de les boies imposades per temes logístics i de seguretat per Capitania Marítima, el trajecte final va ser sorprenentment més llarg, sent en la pràctica al voltant dels 5.300 m. Com a novetat i a diferència de les regates de la Lliga Catalana del passat estiu, en aquesta nova modalitat i donada la llarga distància a recórrer, només es permet la inscripció de tripulacions sèniors i veterans. També una altra de les diferències és que en la distancia és igual per a totes les categories així com, la inexistència de l'aplicació de hàndicap en el cas de veterans.

Per a aquesta primera regata es van inscriure un total de 12 clubs, amb la participació de cinc equips en la categoria de sènior Femení, sis equips en la categoria de sènior masculí, vuit equips en la categoria veterà femení i onze equips en la categoria veterà masculí.

El Club Rem Cambrils debuta amb quatre categories

Cal destacar i, com a novetat en l'inici d'aquesta nova temporada de competició, que el Club Rem Cambrils ha incorporat dues noves categories: sènior femení i veterà femení, aconseguint així participar en totes les categories superiors que permet aquesta modalitat de regates.

Destacar l'excel·lent treball realitzat per les dues categories debutants. D'una banda, en la categoria veterà femení es va obtenir una clara segona posició amb un temps de 30:22,29 min. i d'altra banda, l'excel·lent treball i esforç demostrat per l'equip sèniors femení –que tot i sent gairebé per la totalitat de les seves components la seva primera regata en competició–, van obtenir una 5a posició amb una crono de 34:08,55 min., un temps molt respectable si tenim en compte la manca d'experiència prèvia en l'àmbit de la competició. Pel que fa als resultats de la resta de categories, l'equip veterà masculí va obtenir una 7a posició amb un temps de 30:01,28 min. En el sènior masculí van obtenir la 3a posició amb un temps de 28:49,74 min.

La propera regata (segona) tindrà lloc el diumenge 1 de desembre a Arenys de Mar. La tercera i última serà el diumenge 15 de desembre i tindrà lloc a la platja de Santa Cristina en la localitat de Lloret de Mar.