Esports

Futbol

Albert Puig fitxa com a primer entrenador de l'Albirex Niigata japonès

A principis del proper 2020 s'incorporarà a aquest nou destí després de tres anys i mig als Estats Units, dos a Califòrnia i un i mig a Nova York

Per Lluís Rovira i Barenys

Albert Puig, en una xerrada tècnica impartida a Cambrils, el gener d'enguany
Albert Puig, en una xerrada tècnica impartida a Cambrils, el gener d'enguany | Lluís Rovira i Barenys

L'Albirex Niigata, equip de la segona divisió japonesa, ha fet públic, fa un parell de dies, el fitxatge dels cambrilenc Albert Puig com a nou entrenador, de cara a la propera temporada que començarà el mes de febrer de 2020. Puig ha explicat a revistacambrils.cat que volia tancar el periple americà i fer un canvi total de rumb, després dels tres anys i mig als EEUU en què ha estat dos anys a Califòrnia i un any i mig a Nova York, com a segon entrenador del New York City, "he viscut l'experiència com a segon entrenador amb el Domènec Torrent, que ha estat molt important i molt bona. Un cop acabada aquesta temporada he pres aquesta decisió que té una component familiar; que seguiríem anant pel món, vivint experiències a nivell futbolístic i a nivell humà".

Albert Puig afegeix que la seva idea era anar al Japó, després d'haver estat a Àfrica, concretament a Gabon com a director tècnic nacional, i a Amèrica, "Japó és un mercat que sempre m'ha atret. Vaig començar a moure'm i a partir d'aquí es va produir l'interès de l'Albirex Niigata. Vam estar parlant i vam arribar a l'acord i ara, fa pocs dies, s'ha fet oficial". Per Albert Puig aquest nou repte "és un pas més, és una experiència nova. És ser primer entrenador en futbol professional, amb un club amb una tradició històrica important, amb una cultura de respecte com és el Japó i poder fer un projecte i una cosa interessant nova i de futur. Aquí vam coincidir tan el meu desig com el desig del club i va ser fàcil arribar a un acord."

Albert Puig ha signat per una temporada amb opció a una altra. De moment encara està definint quin serà el seu cos tècnic que l'acompanyarà en aquesta nova aventura esportiva. A hores d'ara, Albert Puig gaudeix de les seves vacances i a principis de 2020 s'incorporarà a la seva nova destinació, a la ciutat de Niigata.

Comenta aquest article