Informació general, Societat

Polítiques d'igualtat

Es presenta la tercera edició de les Jornades per als Bons Tractes per moure la igualtat de gènere

Com l'any passat s'ha organitzat la Cursa de les Dones que tindrà lloc el diumenge 24 de novembre i tindrà un caràcter esportiu, lúdic i solidari contra el càncer

Per Berta Ruiz

Presentació del programa de les Jornades per als Bons Tractes. D'esquerra a dreta: Hèléne Arcelin, Camí Mendoza, Natàlia Pleguezuelos i Joan Carbonell
Presentació del programa de les Jornades per als Bons Tractes. D'esquerra a dreta: Hèléne Arcelin, Camí Mendoza, Natàlia Pleguezuelos i Joan Carbonell | Berta Ruiz

Del 21 al 30 de novembre tindrà lloc la tercera edició de les Jornades per als Bons Tractes, al voltant de la commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones. Un any més, s'han organitzat diferents activitats que tenen per objectiu promoure la igualtat de gènere, els valors que han de tenir les relacions saludables i conscienciar la societat per erradicar qualsevol tipus de violència contra les dones. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació del programa a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Hélène Arcelin; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, i el responsable de Naturetime, Joan Carbonell.

Les jornades estan impulsades pel Consell Municipal de Dones i l’àrea de Polítiques d’Igualtat amb la col·laboració dels departaments de Cultura i Esports. L’alcaldessa i les regidores van destacar, ahir, la importància de treballar de manera transversal per a l’abordatge integral d’aquesta xacra, trencar els estereotips i rols de gènere i dotar d’eines a la ciutadania afrontar qualsevol relació des de la igualtat i des dels bons tractes. Amb aquests objectius, enguany el lema de la campanya és "Deixa’t portar pel ritme dels bons tractes i aprèn els passos de l’amor saludable" i la iconografia juga amb la metàfora del ball Lindy-Hop, on cap de les dues persones guia l’altre.

Cursa de les Dones

Una de les activitats destacades de les jornades pels Bons Tractes és la segona edició de la Cursa de les Dones, organitzada per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament i l’empresa Naturetime amb els lemes #NomésSIésSI i #Respecta'm. L’esdeveniment, que es portarà a terme el diumenge 24 de novembre, és un circuit de 5 quilòmetres que es pot fer corrent o caminant.

La cursa sortirà a les 9 del matí des del passeig de les Palmeres, seguirà cap a la rotonda del Club Nàutic per tornar en direcció al passeig Ponent fins a l’alçada del Dorado i tornar al passeig de les Palmeres. L’objectiu és que sigui un esdeveniment social i festiu que doni cabuda a totes les dones i per això s’han establert diferents categories individuals per edats i també categories d’equip per mare i filla, amigues, germanes, àvia, mare i filla, o grups de dues o tres dones de gimnàs, entitats i empreses. A més, també hi haurà una cursa familiar no competitiva de 2,5 quilòmetres oberta tothom.

Les inscripcions per la cursa de les dones i la cursa familiar es poden fer per internet clicant aquí o bé presencialment al Palau Municipal d’Esports. L’organització espera una participació d’unes 400 persones. El preu dels diners de la inscripció inclou un donatiu d’una euro per l’AECC Contra el Càncer de mama. També es podran comprar samarretes i cintes de cap solidàries per col·laborar en aquesta associació.

A més de les activitats programades, els clubs esportius de Cambrils llegiran el manifest i faran un minut de silenci a totes les competicions dels dies 23 i 24 de novembre com a mostra de condol pels assassinats masclistes i per rebutjar qualsevol forma de violència sobre les dones.

Altres actes del programa

D'altres activitats del programa seran la projecció d'un documental, una sessió de contes per a la igualtat, una exposició fotogràfica, un taller sobre les relacions de parella saludables, així com un taller de musicoteràpia. El 25 de novembre, també es farà la lectura institucional i la concentració ciutadana contra la violència masclista.

El programa complet es pot descarregar des d’aquest enllaç.

L’Apunt

Programa d'actes de les Jornades per als Bons Tractes

DIJOUS 21

A les 20:30h, al Cinema Rambla de l’Art de Cambrils

Hi haurà la PROJECCIÓ del FILM-DOCUMENTAL “VOLAR” de Bertha Gaztelumendi

Producció de Emakunde – Institut Basc de la Dona

Aquest film recull nou relats de dones amb un passat de violència de gènere que expliquen en primera persona les seves experiències i el seu recorregut vital. En ell podrem empatitzar amb les seves històries, entendre la crueltat i la complexitat de la violència masclista i a l’hora sentir la força i la seva valentia d’aquestes dones supervivents que van enfrontar-se i poder sortir-se’n.

Aquest film tindrà un preu simbòlic d’ 1,50 €

Durada: 71 min. No recomanada a públic infantil.

Col·labora: Emakunde – Institut Basc de la Dona

DIVENDRES 22

A les 18h, a la Sala d’actesdel Casal de la Gent Gran

Tindrà lloc la sessió de CONTES PER LA IGUALTAT: Amb el conte de “LA PRINCESA I EL PIRATA”, a càrrec de Silvia Palazón.

Recomanada a partir dels 4 anys. Accés Lliure.

Durada: 1h

DIUMENGE 24: CURSA DE LES DONES #NomésSIésSI #Respecta’m

A partir de les 9:00h, Cursa 5km dones.Inici al Passeig de les Palmeres

A les 10:00h, Cursa Familiar 2.5km i Zumba

A les 10:30h, Entrega de trofeus

A les 11:00h, més Zumba

Inscripcions prèvies a partir del 28/10 a www.naturetime.es

Cursa solidària amb l’AECC Catalunya contra el càncer de mama

DILLUNS 25

A les 11h, a la plaça de l’Ajuntament, es durà a terme la LECTURA INSTITUCIONAL i la CONCENTRACIÓ CIUTADANA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

I aquest mateix dia a les 20h, a l’Espai El Pati del Centre Cultural hi haurà la Inauguració i la visita guiada de l’EXPOSICIÓ “DEFENSORES DEL COS-TERRITORI" a càrrec de la fotògrafa Esther Pérez Berenguer.

En aquesta exposició es mostra la lluita de les dones de Guatemala i Hondures, auto denominades Defensores, contra l’entrada d’empreses transnacionals que espolien els recursos naturals en territori indígena.

Es mostra la defensa que les dones fan de la seva terra, la seva identitat indígena i l’equitat de gènere, lluitant contra les diferents violències patriarcals que viuen, a les seves pròpies llars i a les seves comunitats.
Aquesta exposició es podrà visitar fins al 3 de gener de 2020.

DIMECRES 27

A les 18h, a la Sala d’actes del Centre Cívic Les Basses tindrà lloc el TALLER: RELACIONS DE PARELLA SALUDABLES, a càrrec de Carmen Torrella on es donaran pautes per treballar l’equilibri, el creixement personal, el gaudi, la diversió, la companyia i els projectes propis i comuns.

Places limitades. Inscripció prèvia del 18 al 25/11 a www.cambrils.cat/igualtat

Durada: 2h

DISSABTE 30

A les 10:30h, al Gimnàs del Casal de la Gent Gran tindrà lloc el darrer acte de les jornades amb el TALLER: ECSTÀTIC DANCE, a càrrec de Berta Sala Margalef, musicoterapeuta.

Amb aquest taller d’expressió lliure de moviment corporal es treballarà l’alliberament emocional a través d’un viatge musical.

Places limitades. Inscripció prèvia del 21 al 28/11 a www.cambrils.cat/igualtat

Durada: 2h

CLUBS ESPORTIUS

Els clubs esportius ens sumem al rebuig de qualsevol forma de violència contra les dones i efectuarem un minut de silenci, en totes les competicions esportives dels dies 23 i 24 de novembre, com a mostra de condol pels assassinats masclistes sota el lema:

#ESTIMARÉSRESPECTAR#NIUNAMENYS #ALAVIDAJOCNET

Comenta aquest article