Informació general

Obres

L'inici de les obres de l'hotel del Pòsit acumula un nou retard

L'hotel hauria d'haver començat les obres a meitats de setembre, tal com es va explicar en la roda de premsa celebrada a finals del passat mes d'abril, i a hores d'ara s'està a l'espera de l'informe de Bombers de la Generalitat

Per Berta Ruiz

Aspecte de la tanca que es va adequar a la plaça, aquest estiu
Aspecte de la tanca que es va adequar a la plaça, aquest estiu | Lluís Rovira i Barenys

Les obres de l'hotel del Pòsit acumulen un nou retard, ara ja de dos mesos sobre la darrera data feta pública. El motiu, falta l'informe de seguretat per part de Bombers de la Generalitat.

El passat 25 d'abril s'anunciava, en roda de premsa, que s'havia desencallat, finalment, el problema de la construcció de l'hotel i que les obres començarien passat l'estiu, concretament a partir del 15 de setembre. Va ser una compareixença en la què hi van prendre part l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el llavors regidor d’Urbanisme, Joan Maria Artigau, i el propietari de Natarent Cambrils SL, Anatoly Popelyushko. Aleshores es va explicar públicament que s'havia trobat una solució al conflicte que enfrontava l'empresa propietària del terreny on s'ha d'aixecar l'hotel amb l'empresa propietària del pàrquing subterrani de la plaça. Aquesta solució passava pel reduir l'hotel una planta i així no haver de reforçar els pilars del pàrquing, font del conflicte entre les dues empreses.

Passats dos mesos des de meitats del mes de setembre, ara, a meitats de novembre encara no s'ha començat a moure res a la plaça. Sobre aquest nou endarreriment, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza–, ha explicat a revistacambrils.cat que, “estem a l'espera de l'últim informe de seguretat per part de Bombers de la Generalitat. A meitats de setembre va arribar tota la informació que estàvem esperant i que els interessats ens havien de facilitar. Un cop va arribar la documentació a l'Ajuntament, l'Ajuntament la va traspassar de seguida a Bombers de la Generalitat. Estem esperant a que ens donin el vist-i-plau. A partir de l'informe positiu de seguretat podrem dir que estem en disposició d'iniciar les obres”.

Un hotel de quatre estrelles superior a la plaça

Recordem que el projecte consisteix en aixecar un hotel de quatre estrelles superior a la plaça. Amb el projecte inicial s'havien de reforçar els pilars dels soterranis, on actualment hi ha l'aparcament –propietat d'Estructuras Carvajal–, però durant tots aquests anys ambdues empreses no van poder arribar a un acord per dur a terme aquesta intervenció de reforç. Tal com es va anunciar el passat mes d'abril, la solució que s'ha pres per salvar aquest principal obstacle que ha endarrerit l'obra és que, per fer viable la construcció de l’hotel sense haver de reforçar els pilars dels soterranis que han de suportar el pes de l’hotel, el gabinet Èlix va modificar el projecte, reduint una planta de l’edifici i alleugerint alguns paràmetres estructurals.

Per altra banda, l'empresa propietària –a petició de l'Ajuntament de Cambrils– va dur a terme uns treballs d'ordenació i dignificació del tancament perimetral de l’obra per donar una imatge més endreçada i neta de la plaça durant el passat mes d'estiu.

Previsió inicial d'obertura: primavera de 2021

Cap a finals de maig, la societat Natarent Cambrils informava que l'Hotel Pòsit, de categoria 4 estrelles i 67 habitacions (10 de les quals, suites d'entre 23 i 36 m2), tenia previst obrir les seves portes a la primavera del 2021 –segons una nota de premsa facilitada per l'operador BRIC Consulting–. En la nota es deia que la construcció de l'hotel es desenvoluparia al llarg de 18 mesos. Aquest retard de dos mesos, de moment, fa difícil que es compleixi la previsió d'obertura fixada la primavera de 2021.

El nou hotel tindrà més de 4.200 m2 de superfície construïda total, el disseny del qual s'ha concebut com una gran gàbia de pesca artesanal. Obra d'ISERN Associats (estudi responsable del nou ME Sitges o de l'OHLA Eixample) en col·laboració amb JG Ingenieros, BAC Engineering Consultancy Group i Ardèvol Consultors Associats, utilitza el vímet per a la formació de gelosies tant en les façanes interiors de l'atri com en les de carrer, on el 50% de la superfície en planta baixa es destinarà a usos comercials. L'activitat vinculada a hostes i clients (bar, restaurant i piscines) s'ubicarà a la planta més alta, pensant en convertir-se en un mirador des del qual gaudir de les millors vistes del port i el mar.

Comenta aquest article