Societat

Gastronomia

Les setenes Jornades del Romesco tancaran el calendari gastronòmic de l'any

Del 22 de novembre al 8 de desembre, un total de 22 restaurants cambrilencs oferiran menús amb el romesco com a gran protagonista

Per Berta Ruiz

Presentació de les Jornades del Romesco, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Oliver Klein, Camí Mendoza i Joan Gómez amb l'obra de Marcel Aragonès al darrere
Presentació de les Jornades del Romesco, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Oliver Klein, Camí Mendoza i Joan Gómez amb l'obra de Marcel Aragonès al darrere | Berta Ruiz

Arriben les setenes Jornades del Romesco. Del 22 de novembre al 8 de desembre tindran lloc les últimes jornades gastronòmiques de l'any dedicades a aquest plat típic del municipi molt arrelat a la seva tradició marinera. Un total de 22 restaurants oferiran menús tancats de diferents preus basats en el romesco, tant a l'estil més tradicional com d'altres propostes més innovadores i originals. Aquesta salsa a base de tomaca, fruits secs, oli d’oliva verge, vinagre i nyores està present en plats típics de la cuina marinera com el suquet de romesco, l’arròs de romesco, el bacallà amb romesco i les amanides o peix amb romesco fred. Podeu consultar tots els menús clicant aquí.

Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, i el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Joan Gómez. En la presentació, Mendoza va destacar que el romesco és un plat molt propi de Cambrils que uneix diferents productes de proximitat i que, jornades com aquestes segueixen per seguir reforçant el potencial gastronòmic de Cambrils, juntament amb la col·laboració del sector privat. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– va avançar que de cara a l'any 2020 es vol donar un nou enfocament al calendari gastronòmic, amb una especial atenció a potenciar les jornades del romesco. Klein va comentar que l'objectiu es apostar per la qualitat de cadascuna de les jornades i no per la quantitat. En aquest sentit es podria reduir el calendari gastronòmic, redefinir algunes dates i reforçar algunes activitats.

Per la seva banda, Joan Gómez va explicar que les jornades del romesco uneixen la tradició pagesa i marinera cambrilenca i que un total de 22 restaurants participants oferiran un ampli ventall d'estils i preus sota la marca gastronòmica de Cambrils.

Nou CD musical de Carles Rom

Com a novetat d’enguany, alguns dels restaurants participants oferiran als comensals la possibilitat d’adquirir el nou CD de Carles Rom, que inclou l’obra de l'artista cambrilenc Marcel Aragonès –que va quedar finalista de la 2a Biennal d’Art Gastronòmic–. L’objectiu de la iniciativa és difondre l’etnografia de la cultura marinera de Cambrils a través de la gastronomia.

Les jornades del romesco estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils i l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC).

Comenta aquest article