Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Reciclatge

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va reciclar més de 90 tones de vidre a l'estiu amb la campanya d'Ecovidrio

En el “Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat” hi ha participat una seixantena d’establiments hostalers

Per Redacció

Lliurament del premi que Ecovidrio ha sortejat entre els establiments hostalers del municipi al propietari del bar La Strega de l'Hospitalet de l'Infant
Lliurament del premi que Ecovidrio ha sortejat entre els establiments hostalers del municipi al propietari del bar La Strega de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant han aconseguit reciclar en aquest municipi 91.975 kg de vidre durant l'estiu, una quantitat similar que en el mateix període de l'any anterior (de l’1 de juny al 31 d’agost). Aquest és el resultat al municipi de la campanya «Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat» d’Ecovidrio, un pla integral per incrementar el reciclatge d’aquests residus en els establiments hostalers de la costa mediterrània que es va posar en marxa aquest estiu a 136 municipis de l’Estat.

Tot i que la xifra de tones de vidre recollides és considerable, el municipi no ha assolit el repte d’incrementar la recollida selectiva d’envasos de vidre en un 10% durant els mesos d’estiu, un dels requisits necessaris per optar al guardó ambiental de la Bandera Verda, segons ha explicat el tècnic de Gerència a Catalunya d’Ecovidrio, Ivan Costa. No obstant això, Costa ha explicat que la tasca de conscienciació i mobilització d’Ecovidrio pot tenir resultats a mig termini i que per aquest motiu són tan importants les visites de formació als professionals del sector que realitza. Per altra banda, el regidor de Medi Ambient, Frederic Escoda, ha demanat, en representació de l’Ajuntament, que les dates de les properes campanyes d’Ecovidrio al municipi s’adaptin més a la temporada alta de turisme, que va de l’1 de juliol al 30 de setembre.

Una seixantena d'establiments hotelers participants

En aquesta edició, s’ha ofert col·laborar en la campanya a tots els establiments del nucli de l’Hospitalet de l’Infant (no només als de la línia de costa, a diferència de l’any passat) i de l’Almadrava. Hi han participat un total de 61, una dada important tenint en compte la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l'any.

Per facilitar-hi la col·laboració, l'entitat va instal·lar 3 nous contenidors adaptats a l’hostaleria, amb sistema autovolteig, que es van afegir als 13 contenidors que s’hi van col·locar l’any passat i va lliurar també cubells especials als professionals hostalers que es van afegir a la campanya. L’empresa pública comarcal Secomsa, per la seva banda, va tornar a ampliar la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l'augment de l'activitat en hostaleria. Per agrair als establiments hostalers del municipi la seva participació en la campanya, Ecovidrio ha sortejat entre aquests un pack experiència. El guanyador del sorteig ha estat el bar La Strega de l’Hospitalet de l’Infant. El seu propietari, Xavier Invernón, ha rebut aquest divendres 8 de novembre el premi de mans del tècnic de Gerència a Catalunya d’Ecovidrio, Ivan Costa; i del regidor de Medi Ambient de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Frederic Escoda.