Societat

Solidaritat

Cambrils se suma al repte de solidari de l'esportista Marcos Bajo per donar visibilitat a les malalties rares

Per Redacció

Imatge de la recepció als membres del projecte solidari, a l'Ajuntament
Imatge de la recepció als membres del projecte solidari, a l'Ajuntament | Cedida

La III Volta Solidària per les malalties rares de l’esportista Marcos Bajo va arribar, ahir a la tarda Cambrils, on el duatleta i el seu equip van ser rebuts per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Benestar Social, Hélène Arcelin. L’objectiu del projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, és donar a conèixer les malalties rares, animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludable, eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat dels pacients i familiars, i recaptar fons per a la continuïtat de les investigacions.

1.900 quilòmetres en 35 dies

El repte consisteix en realitzar un recorregut d’un total de 1.900 quilòmetres a peu i en bicicleta per l’Estat Espanyol en 35 dies. L’artífex del projecte és el duatleta Marcos Bajo, cofundador de l'Associació “Muévete por los que no Pueden”, que té una discapacitat visual a causa d’una malaltia rara. Però no tot el recorregut el fa sol, perquè en alguns trams l’acompanya Minerva González, que pateix ceguesa total des dels 8 anys.

L’esportista va iniciar la ruta a Bilbao el 7 d’octubre, després de dues etapes pròleg pels voltants de la capital de Biscaia, i durant les primeres etapes va recórrer un total de 60 km diaris aproximadament (una marató a peu i una mitja marató en bicicleta). Des de mig octubre, la ruta continua a peu a causa d’una caiguda del corredor, que va haver d’estar cinc dies hospitalitzat i que s’encara s’està recuperant d’una fissura a les costelles.

Marcos Bajo i Minerva González van arribar a Cambrils després d’haver fet nit a L’Aldea i de passar per les poblacions de Camarles, l’Ametlla de Mar i Miami Platja (Mont-roig del Camp). Ahir a la nit l’equip va pernoctar a Cambrils. La seva autocaravana solidària i un punt d’informació són visibles al costat del Palau Municipal d'Esports, amb la finalitat de difondre informació sobre les malalties rares, recollir donatius i vendre merchandising solidari per la investigació de malalties rares o minoritàries. Demà divendres marxaran rumb a Reus, per finalitzar a Barcelona el 10 de novembre, a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Visibilitat de la importància de la recerca

Aquesta “III Volta solidària per les malalties rares” unirà cinc centres de recerca en malalties rares, que han estat becats el 2018 o 2019 per l'Associació que presideix. La ruta pretén donar visibilitat la situació actual de la recerca a Espanya, i visitar aquests centres d’investigació situats a Bilbao, Vigo, Madrid i Barcelona, intentant passar pel major nombre possible de poblacions (300 aproximadament).

Comenta aquest article