Societat

Vela llatina

L'Arjau Vela Llatina de Cambrils tanca a Xàbia un any de trobades molt intens

Per Redacció

Imatge de l'embarcació Quinòcio a Xàbia
Imatge de l'embarcació Quinòcio a Xàbia | Cedida

El passat diumenge 3 de novembre, una tripulació de l’Arjau Vela Llatina de Cambrils va tornar de la XIII Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Xàbia on hi ha participat amb el bot Quinòcio. Amb aquesta embarcació cedida per l'Ajuntament de Cambrils, l’Arjau ja havia començat la temporada de trobades a Sant Pol de Mar i Arenys de Mar en participar a la V Festa de la Mar de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial del 1 al 3 de juny. Posteriorment es desplaçà per terra fins a Calafell per assistir el 15 de juny a la trobada calafellenca conjuntament amb les cambrilenques Anyic i Miquel Nansa arribades per mar. Navegant també és com arribaren les tres a Torredembarra el dia 16 de juny per participar a la recuperada trobada bianual torrenca. Després d'una breu estada a casa obligada per la celebració de la Trobada de Vela Llatina de Cambrils, les tripulacions de la Miquel Nansa i l’Anyic posaren rumb a l’Ametlla de Mar per participar a la Trobada del Golf de Sant Jordi del 5 al 7 de juliol. La següent acció on els bastiments associats a l’Arjau participaren, fou la recreació d’un atac pirata a la platja de la Pineda el 13 de juliol passat. Fins allí hi van navegar la Coloma, la Mar Blava, la Miquel Nansa i l’Anyic. Finalment, del 11 al 13 d’octubre passat, la Miquel Nansa baixà per mar fins a la Festa dels Orígens de Sant Carles de la Ràpita on també hi participà el Quinòcio que va romandre allí fins al seu trasllat per terra a Xàbia la setmana passada.

Aquest any ha estat el de més assistències a trobades

Des de l’entitat es valora molt positivament aquest intens any que ha estat marcat per la celebració de la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils per Sant Pere, però també per la participació a trobades i accions de difusió fora de Cambrils on ha estat convidat. Aquest fet assegura contactes, la formació de tripulacions i la presència de bastiments de fora a les trobades que s’organitzen a Cambrils. Després de 21 anys de la seva fundació, la d’enguany ha estat doncs per l’Arjau la temporada amb més assistències a trobades, fruit sobretot per la consolidació de projectes a la Costa Catalana de Ponent

L’Arjau com a membre fundadora de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, des de la seva fundació al 2005 ha procurat ser sempre a totes les iniciatives que s’engeguen al sud de Barcelona amb la voluntat de recolzar a aquelles persones o entitats que treballen per la difusió i la salvaguarda de la cultura marinera des de la ciutadania. Per aquest motiu i amb la voluntat d'avançar, l’Arjau i les entitats federades de poblacions de la demarcació (Calafell, Torredembarra, l’Ametlla de Mar i Móra d’Ebre), van presentar el passat 29 d’agost a l'Assemblea General de la Federació a Sant Pol de Mar, un projecte de treball conjunt entre les diferents entitats. L’objectiu és teixir una aliança estratègica territorial sota el paraigua de la Federació per aconseguir una sèrie d’objectius compartits lligats amb la recerca, la conservació i la divulgació del patrimoni marítim de la Costa Catalana de Ponent i fluvial del riu Ebre. Aquesta proposta va ser acceptada així com també el relleu al capdavant de la Vocalia dels ports del Sud, responsable d'impulsar aquesta proposta que recaurà a partir d’ara amb l’Arjau Vela Llatina de Cambrils.

Imatges de diferents trobades de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils durant aquest any

 

Comenta aquest article