Esports

Judo

El cambrilenc Emanuel Toscano, campió de Catalunya absolut de judo

Per Miquel A. Díaz

Emanuel Toscano, el segon per l'esquerra, dalt del podi
Emanuel Toscano, el segon per l'esquerra, dalt del podi | Cedida
El Campionat de Catalunya de judo en la categoria absoluta, celebrat el passat 26 d'octubre a les instal·lacions barcelonines de Llars Mundet, va servir per posar punt i final a la temporada a nivell català i ja, amb la mirada posada en aconseguir la classificació per disputar la Fase Sector el proper 9 de novembre a València. En aquest campionat podien participar judokes nascuts a partir de l'any 2004. En aquesta ocasió, la fornada de joves judokes que pugen forts de les categories inferiors no van posar les coses gens fàcils als judokes més veterans de la categoria reina.
 
Dos judokes cambrilencs –Emanuel Toscano  i Paula Comes– van participar hi. Cal destacar que la Paula encara és una judoka júnior i va disputar la competició sènior per agafar rodatge i experiència de cara a les properes temporades. Per la seva part, Emanuel Toscano va participar al pes de -81 kg. i va superar tots els seus combats amb molta superioritat. De fet, sortia en aquesta competició com a cap de sèrie ja que durant tota la lliga s'ha mantingut com a número 1 del rànquing català. Toscano va disputar un total de tres combats i va tenir un matí brillant ja que va superar a tots els contrincants amb la màxima puntuació ippon. D'aquesta manera va pujar al calaix més alt de la competició més important de la temporada proclamant-se campió de Catalunya sènior al pes de -81 kg. Amb aquest resultat Emanuel Toscano també ha estat seleccionat per la Federació Catalana per disputar la fase de sector de judo corresponent al sector est, que és el campionat previ abans de la fase final del Campionat d'Espanya que enfrontarà els millors judokes catalans, valencians, murcians i de les Illes Balears, per tal de lluitar per la plaça que permetrà disputar la final del Campionat d'Espanya absolut.

Per altra banda la Paula Comes no va poder superar el seu primer combat d'eliminatòries tot i que va lluitar de valent, però la falta d'experiència i la manca de rodatge en aquests campionats més durs no li van permetre seguir lluitant al quedar eliminada.
 
Els dos representants cambrilencs Paula Comes i Emanuel Toscano

 

Comenta aquest article