Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Espectacle

Gairebé mig miler de persones passen pel «Casterrorífic» de la Masia de Castelló

Per Redacció

Imatge d'una de les escenes que es va muntar a l'espectacle Casterrorífic
Imatge d'una de les escenes que es va muntar a l'espectacle Casterrorífic | Cedida

Prop de 500 persones van passar per la segona edició del “Casterrorífic”, un espectacle per passar por i reviure el passat de Castelló, el poble del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que va quedar deshabitat a la meitat del segle XX i que s’està reconstruint. És la xifra de participants que ha facilitat l’Associació Masia de Castelló, l’entitat organitzadora, que ha comptat amb la col·laboració de Lo Tossalet i amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquest mig miler de persones va assistir a les representacions adreçades als adults i als infants a partir de 12 anys, que es van oferir del 31 d’octubre al 2 de novembre, de 19.30 a 22 hores. Les representacions dirigides per a tots els públics, «el Petit Casterrorífic”, previstes per al 3 de novembre, de les 11 a les 14 h, es van haver de suspendre, a causa de les condicions meteorològiques.

Els participants van poder veure un total de 16 escenes, representades per una setantena de voluntaris, que van interpretar el paper de diversos avantpassats que tornaven a Castelló (leprosos, parteres, llenyataires, enterradors, forjadors, etc.) amb música ambiental i efectes especials. Distribuïts en grups, un guia els va acompanyar en aquest recorregut terrorífic, que tenia una durada aproximada de 30 minuts.