Informació general

Residus

Una quarantena de representants municipals coneixen el Centre de Gestió de Residus del Baix Camp

Per Redacció

Visita al centre de residus
Visita al centre de residus

Una quarantena d’alcaldes i alcaldesses, consellers i conselleres comarcals, regidors i regidores dels diferents municipis de la comarca van visitar, ahir el Centre de Gestió de Residus del Baix Camp per conèixer el funcionament de la planta de compostatge, de la planta mecanicobiològica de tractament de la fracció resta i el model de gestió dels residus a la comarca. La visita ha estat organitzada per Secomsa, l’empresa pública comarcal que gestiona els dos centres de tractament. A la visita també han estat presents representants dels òrgans de govern de l’empresa.

La presidenta de Secomsa, Rosa M. Abelló, va obrir la trobada amb una breu presentació per remarcar la importància de la col·laboració entre les diferents administracions i ens públics (Consell Comarcal, ajuntaments i Secomsa) a l’hora de fer un correcte tractament dels residus municipals a la comarca. Abelló també va destacar “la necessitat de reforçar el treball conjunt per millorar els nivells de recollida selectiva de les diferents fraccions dels residus a la comarca”.

A continuació les persones que són caps de planta dels dos centres (la planta de compostatge i la planta mecanicobiològica) han fet un repàs de la història de les dues instal·lacions, del seu funcionament i dels processos que realitzen, i han facilitat dades sobre els resultats obtinguts en cadascuna. L’acte va continuar amb una visita a les dues plantes, que s’ha fet dividint els participants en dos grups per facilitar la visita a les instal·lacions.

 

Comenta aquest article