Societat

Neteja

Alumnes de primer d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer recullen prop de 400 quilos de residus a la platja

Per Redacció

Acció de neteja d'alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
Acció de neteja d'alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer | Cedida

Els alumnes de 1r d’ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van participar, aquest passat diumenge, en una activitat de sensibilització i neteja de residus a les platges cambrilenques. L’activitat es va fer en el marc de la matèria FAIG en la qual, durant els primers mesos es treballen diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat. Així, el projecte està integrat en la iniciativa Escola Verda, en la que ja està certificada l’escola.

Prop de noranta alumnes van participar en la neteja juntament amb els delegats verds de secundària que formen l’Eco-team. En poc més d’una hora s’han aconseguit retirar prop de 400 quilos d’escombraries. Una novetat d’aquesta campanya és que en la recollida de la fracció d’envasos s’han separat aquells que són PET per a la seva posterior reutilització en fabricació d’equipament esportiu i nous envasos. L’activitat es va completar amb una xerrada prèvia a la recollida durant la qual, els alumnes han pogut conèixer millor els perills dels microplàstics així com la importància del reciclatge i la reutilització del plàstic PET.

La campanya de recollida de residus és una proposta engegada per l’ONG Chelonia a través de la iniciativa Mares Circulares que realitza diferents activitats de sensibilització a les escoles per conscienciar a l’alumnat sobre la problemàtica dels residus sòlids a les nostres platges, principalment plàstics, que acaben al fons marí perjudicant l’ecosistema.

Diferents imatges de l'acció de neteja a la platja

 

Comenta aquest article