Informació general

Rierada

Una part de la paret de nínxols del cementiri parroquial queda malmesa pels aiguats

L'aiguat que va baixar pel barranc de la Verge del Camí va esberlar el mur del recinte i a hores d'ara ja s'hi està treballant per a reparar-lo

Per Lluís Rovira i Barenys

Part de la paret del cementiri que ha quedat afectada pels aiguats
Part de la paret del cementiri que ha quedat afectada pels aiguats | Cedida

El fort aiguat del passat dimarts 22 d'octubre, provinent del barranc de la Verge del Camí, va malmetre una part de la paret de nínxols del cementiri parroquial. La paret dels nínxols fa barrera amb el barranc i la part malmesa es troba davant mateix del tram del barranc que queda canalitzat per sota l'autopista Ap-7. La forta baixada d'aigua i les roques acumulades en la canalització de l'autopista van dirigir l'aiguat que baixava cap a les parets del cementiri produint un desgast de la terra que sustenta la paret i l'esberlament del mur. Una part d'aquesta zona de nínxols ha quedat inclinada i amb la base desgastada.

Treballs de reparació des del passat dijous

L'endemà mateix, des d'Abertis es feia una valoració de l'afectació produïda per l'aiguat i el dijous passat ja es va començar a actuar per a fer-ne la reparació corresponent. De moment s'ha apuntalat el mur i els fonaments de la caseta que hi ha en aquesta zona i s'ha començat a reomplir la base d'aquest mur. Les obres encara duraran dies. De moment els responsables del cementiri parroquial han precintat l'accés a aquesta zona de nínxols i estan a l'espera de les indicacions que es donin des de la zona d'obres per tal que es pugui obrir aquest espai afectat aquesta setmana, amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

S'ha apuntalat el mur de la paret del cementiri malmesa

 

Comenta aquest article